The Ileach i ny skrud

Ileach13top

The Ileach i ny skrud

Det är inte många whiskysorter som år efter år fått så höga betyg och ett så hyllat mottagande som The Ileach. Nu har denna traditionsbärare fått en ny modern och elegant design som förstärker den position som The Ileach har i whiskyvärlden.

The Ileach är antagligen världens mest respekterade “mysterious malt”. Det enda man vet om dess födelseplats är att den ser dagens ljus på något av de åtta Islaydestillerierna. Anledningen till att man är så förtegen är att det faktiska destilleriet menar att The Ileach är en bättre whisky än det man marknadsför under egen flagga – det har till och med förekommit hot om stämningar från andra destillerier kring ursprungets äkthet just på grund av den höga kvaliteten.

The Ileach är gaeliska och betyder ”mannen från Islay”. Det har spekulerats i vad det är som gör den så speciell. Det unika ligger i mötet mellan en robust rökighet och en mjuk och fruktig smakvärld. Hemligheten är bland annat inslaget av riktigt bra och levande sherryfat, som ger The Ileach en subtil sherry-skjuts. Det finns inte en destillatör i Skottland som inte menar att de allra största whiskyupplevelserna finns i kombinationen sherry och rök, men det är också en vansklig smakbalans som kräver att både fat och destillat levererar på toppnivå. Uppenbarligen är det precis vad The Ileach gör, åtminstone enligt den samstämmiga kritikerkår som ständigt hyllar och medaljpryder denna riviga tuffing från den kaxigaste delen av whiskyvärlden.

Nu har The Ileach fått ny design med en anspråksfullare framtoning som bättre fångar whiskyns karaktär. Ett rökfärgat motiv från Ilays kust pryder kartongen, som fått mörka sobra färger med koppartoner i texten och med en etikett som lyfter fram ”the true taste of Islay” i guld. Etiketten är tudelad och låter mycket av whiskyns sherrystänkta bärnstensfärg ta plats. Flaskan har fått en konisk form och mer moderna och tydligare formkurvor.

När man närmar sig en Ileach riskerar man att åka på en riktig uppercut. En rökigare och torvigare whisky är svår att tänka sig, men när rökridån skingras och man kvicknar till efter den första snytingen kommer en överraskande mjuk smekning och man sveps med in i en hel kryddbod med finstämda smaker. Det är denna kombination som gör The Ileach till en så svårslagen whiskyupplevelse.
The Ileach är enligt såväl whiskyrecensenter som bloggare och entusiaster något av det mest prisvärda man kan köpa på Systembolaget. 299 kronor (nr 515) är sensationellt mycket whisky i förhållande till pris.

Varma hälsningar från
vännerna på Symposion

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08