Purity Vodka byter distributör

Purity Top

Purity Vodka byter distributör

Pressmeddelande 5 maj 2014

Under flera år har Symposion International AB byggt upp Purity Vodka till en position som den marknadsledande ultra-premiumvodkan i Sverige. Nu genomför Purity en offensiv satsning på den svenska marknaden och på Duty Free i syfte att etablera ultrapremium-segmentet på vodkamarknaden. Som ett led i detta överlåts distributionen till Bibendum AB och Five Eyes Beverage Group AB.

Från och med den 1 maj övertar Bibendum AB distributionen av Purity till HORECA (hotell och restaurang) samt Systembolaget och Five Eyes Beverage Group AB övertar ansvaret för Duty Free-marknaden.

– Överlåtelsen är ett led i en stark och målmedveten satsning med samarbetspartner som vi har tilltro till när det gäller att utveckla Purity på en snabbt växande inhemsk marknad och på Duty Free, säger Symposions vd Valdemar Kuuttanen.

Att Symposion nu överlåter distributionen av Purity innebär att Symposion i ännu högre grad kan fokusera på sin kärnverksamhet – det kraftigt expanderande sortimentet av lagrade kvalitetsdrycker, som whisky, calvados, rom, cognac, armagnac med mera.

Symposion International AB kvarstår i sin ägarroll i Purity Vodka AB och ser mycket positivt och förväntansfullt på samarbetet med Bibendum och Five Eyes Beverage Group.


För frågor och mer information, vänligen kontakta:
Symposion International AB – valdemar.kuuttanen@symposion.nu – 070-820 19 32
Bibendum AB – daniel.gyhlenius@bibendum.se – 070-598 14 45
Five Eyes Beverage Group AB – fredrik.borin@fiveeyes.se – 070-939 20 90.

www.purityvodka.com