Symposion önskar dig en riktigt god julklappsjul!

Xmas2014

Symposion önskar dig en riktigt god julklappsjul!

Det lackar som bekant mot jul och vad lockar väl då mer än klappar som kluckar? Vi på Symposion är julens beskyddare och i år lägger vi klappar under granen som inte lämnar något mer att önska. Men skynda att beställa så kluckarna hinner fram i tid till det stora tabberaset. Varsågod, julbordet är dukat!

Nikka All Malt – ny succéjapan
Det ska vara en japan till julen i år. Den japanska whiskyn gör just nu ett segertåg över världen. Kritikerkåren sjunger lovsånger och i dryckestävlingarna tar man storslam. Nyligen satte till exempel whiskyvärldens store smakdomare Jim Murray japanerna på guldpiedestal och sågade skottarna längs med fotknölarna. Sanningen är aldrig enkel, men sant är att japanerna gör fantastiskt bra whisky.

Nikka All Malt är ännu ett övertygande bevis på japansk skicklighet. Nikka All Malt är en blandning av singelmalt från Nikkas två destillerier Yoichi och Miyagikyo. Det som gör denna lilla skönhet till en unik whisky är att den dessutom får smak och karaktär från kolonndestillerad malt, som Nikka är ensamma om att göra. All malt har tagit whiskyvärlden med storm och den lilla flaskan är på god väg att bli en designikon i alla whiskyhyllor med självaktning. Och det bästa av allt: priset för denna vinnarwhisky är ofattbara 349 kr.

Nr 427 Nikka All Malt, 40% 349 kr


Årets bästa julsnapsar
Vad vore ett julbord utan snapsar? Vi på Symposion är mycket intresserade av gastronomi och smaker och vi ser med en del oro på hur snapsutbudet har tunnats ut och hur akvaviten reducerats till några storsäljare. När vi förra året lanserade Pors var det för att återuppliva en gammal klassisk bortglömd brännvinskryddning. Pors fick ett enastående mottagande och blev snabbt en fullpoängare i allt från fackpress till Morgonsoffan i TV4. Den mörka, tegelbruna snapsen med ursvensk smak från skog och myr blev en publiksuccé. Skynda på att beställ hem till ditt julbord så att du inte missar denna smaksensation.

Nr 136 Pors Snaps de Luxe, 40% 219 kr

 

Många kunder frågar efter Snönubben, vår utan tvekan mest kitchiga flaska någonsin. Snögubbe-flaskan har blivit en favorit på julborden, inte bara för sin design, utan främst för att innehållet är så imponerande. Snönubben är en klassisk svensk kumminsnaps men med en fräsch och uppfriskande liten ton av moderna kryddor där ett uns apelsinolja är det mest framträdande. Snönubben är klockren till julbordet och matchar hela paletten från sillen till ostbrickan.

Nr 86546 SnöNubben, 35% 249 kr


Rom, armagnac, calva – och en cognac till dessert
Julen är ju den tid när man vill uppleva och smaka. Vad är väl trevligare än att kunna ställa fram det bästa från de bästa? Symposion har i många år samarbetat med världens absolut främsta producenter inom alla former av ädelsprit och nu har vi valt ut några verkliga skönheter till julens gottebord.

ROM. Vår julrom är en 18-årig mjuk, fullmatad sockersmekning från Nicaragua. Den är destillerad 1995 och har sedan mognat på ekfat ända till Herbert Seckler som driver restaurangen Sansibar på ön Sylt lyckades nosa upp det fantastiska fatet. Vänta er en verklig omfamning av smaklökarna.

Nr 86652 Sansibar Nicaragua Rum 1995, 52,9% 1 449 kr

 

ARMAGNAC. Armagnac är ett vitvinsdestillat från distriktet Armagnac i sydvästra Frankrike. Armagnac är en tuffare och lite kaxigare spritsort än andra destillat men ändå lika nobel och elegant som den finaste champagne. Familjen de Montal räknas till världens främsta armagnacproducenter och i deras slottskällare har vi hittat en explosion av smaker från 1984. Har du inte provat så måste du.

Nr 86388 Armagnac de Montal 1985, 40% 749 kr

 

CALVADOS. Att sätta sig ner i finfåtöljen, när julmiddagen är över, när lugnet lagt sig, och i avskildhet avsluta sitt firande med ett litet glas calvados är livsnjutning i sin mest sublima form. En sådan stund kräver en calvados av rang. Vi jobbar sedan många år med världens främsta calvadosproducent: Coeur de Lion och demondestillatören Christian Drouin. Hans fatval från 1981 är en nutida klassiker i calvadosvärlden.

Nr 86208 Calvados Coeur de Lion 1981, 42% 2 099 kr

 

COGNAC. Man kan säga vad man vill om whisky och andra destillerade dryckers förtjänster, men cognac är ändå cognac. Ett ädlare destillat finns inte. Cognac görs i departementet Charente-Maritime i sydvästra Frankrike där paradiskällarna ligger tätt. Men knappast någon kan mäta sig med A.E. Dor som ännu gömmer cognac från Napoleontiden i sina ofattbara skattkammare. Till jul rekommenderar vi en vaniljintensiv högklassig smakbomb från A.E Dors berömda källarvalv – A.E Dor Emblême.

Nr 84930 A.E. Dor, Emblême, 40% 799 kr


Julwhisky för klappar och njutning
Avslutningsvis kan vi inte låta bli att tipsa om några fina julwhisky. Vi är ju många som uppskattar en väldestillerad skotsk dram när vintermörkret faller på.

En fin Springbank med härliga sherrytoner, torkade fikon, nötter och frukter är väl bland det mest juliga man kan tänka sig. Den 15-åriga ”Springern” har fått ett mycket gott mottagande på mässor och provningar nu i höst och vi rekommenderar den varmt.

Nr 80450 Springbank 15 Y.O, 46% 915 kr

 

En jul utan Gordon & MacPhail är som en jul utan whisky. I år tycker vi du ska unna dig ett av de stora destillerierna som mycket tack vare Gordon & MacPhail ännu kan upplevas såsom det en gång var. Macallan Speymalt 1995 är en klassisk Macallan, och det säger väl egentligen allt när det gäller julwhisky – vänta er russin, mandel, korinter, röda äppel, torkade frukter och mycket annat av julens allra godaste.

Nr 84981 Macallan Speymalt 1995, 43% 1 049 kr
(tillgänglig fr o m den 19 december)

 

Varför inte överraska dig själv eller dina gäster med en riktigt bra och plånboksvänlig blendwhisky. Ben Nevis 12-åriga Deluxe blend är en sådan. Just denna har vunnit flera utmärkelser och är tack vare sitt höga maltinnehåll (minst 50%) en mycket smakrik och ovanligt välbalanserad blended whisky. Mycket prisvärd julklapp dessutom.

Nr 84922 Ben Nevis 12 Y.O. Deluxe Blended, 40% 439 kr

 

God Jul och Gott Nytt År
önskar vännerna på Symposion

Bolaget AB skulle vilja att du lämnar vissa uppgifter om dig själv till bolaget. Vi skulle vilja behandla personuppgifter om dig för att få en bild av hur du och andra svenskar brukar tillbringa er lediga tid för att på så sätt kunna utveckla nya typer av fritidstjänster. De uppgifter vi avser att samla in och behandla är namn, ålder, adress, civilstånd, antal barn, barnens ålder, familjens disponibla inkomst efter skatt, förmögenhet, bostadsförhållanden, innehav av fritidsfastighet, innehav av bil och båt, samt uppgifter om hur du brukar tillbringa din fritid.

Du avgör själv om du vill lämna några uppgifter till oss. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss inom företaget. Avidentifierade uppgifter, som inte går att härleda till en individ, kan dock komma att lämnas ut till externa mottagare såsom företag inom rese-, turist-, hotell och fritidsartikelbranschen.

Du har enligt 26 § personuppgiftslagen (1998:204) rätt att gratis, en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till oss, få besked om vilka personuppgifter om dig som vi behandlar och hur vi behandlar dessa. Du har också rätt att enligt 28 § personuppgiftslagen begära rättelse i fråga om personuppgifter som vi behandlar om dig.

MITT POSTNUMMER Varför ska jag ange mitt postnummer?

Jag samtycker till att Symposion behandlar personuppgifter om mig i enlighet med det ovanstående