Dags för whiskyfest i Malmö

Mowtop 660

Dags för whiskyfest i Malmö

Efter flera trevande försök har Malmö äntligen fått en whiskymässa som det talas om bland utställare och whiskyvänner i hela Sverige. Helgen den 13–14 mars slår Malmömässan upp portarna och ett 100-tal utställare tar emot med öppna famnar och välfyllda hyllor. Självklart är Symposion främst i ledet.

mow_150Malmö och hela Skåne är en mittpunkt i whisky-Sverige. Det finns få regioner som kan mäta sig med landets sydligaste när det gäller kunskap om och intresset för whisky. En bättre plats att ha sina bopålar än Malmö finns inte för Symposion och till mässan på hemmaplan tänker vi visa vem som är herre på täppan i söder. Kom tidigt och kom till våra montrar så kommer ni att förstå vad vi menar.

I Malmö reser vi två storslagna mötesplatser som var för sig motiverar en egen mässa. I vår huvudmonter står rariteterna på rad. Där finns sällsynta gyllene droppar från Port Ellen, St Magdalene med flera, mängder med antikviteter från nedlagda whiskytempel och nyheter från de som ännu förmår att leverera mästerlig whisky som Springbank och Benromach. Vi lovar att det inte finns någon som kan locka med lika många rariteter som du hittar hos Symposion. Men även om du inte är på lyxjakt bland de raraste buteljeringarna finns mängder med andra sorter att botanisera bland från ytterst plånboksvänliga klassiker, som rökbomber som The Ileach och Caol Ila och sherrystinna skönheter från Strathisla och Glen Grant.

nikkabanner_660

Österländsk mystik på flaska

I vår Nikkamonter möter du de japanska skatterna alla talar om. Nikka med sina två destillerier Yoichi och Miyagikyo är nutida ikoner som får skottarna att ta sig för pannan. På senare tid har skotsk whisky tappat i försäljning medan japansk slår försäljningsrekord på marknad efter marknad. Har du ännu inte provat bredden och djupet i denna österländska klasswhisky så har du alla möjligheter i Malmö. Vi vågar lova att storsäljarna Nikka All Malt och Nikka From the Barrel kan vara två av de bästa sorterna du provar på mässan.

Prova våra masterclasses

Självklart är du också välkommen att medverka på någon av våra masterclasses. På en masterclass får du möjlighet att gå på djupet med våra intressantaste whiskymärken och lära dig mer om hemligheterna bakom dessa. I Malmö kommer vår produktchef Jonas Tonell att hålla dels en Benromachprovning, dels en Springbankprovning. Lennart Hansson som är expert på japansk whisky bjuder också in till en spännande Nikkaprovning.

Plats på provningarna bokar du enklast på mässans hemsida www.mowfestival.se. Springbank och Benromach-provningen kostar 325 kr: Nikka 379 kr.

Varmt välkomna till Symposions värld av upplevelser och kunskap.

Malmö Öl & Whisky Festival

Bolaget AB skulle vilja att du lämnar vissa uppgifter om dig själv till bolaget. Vi skulle vilja behandla personuppgifter om dig för att få en bild av hur du och andra svenskar brukar tillbringa er lediga tid för att på så sätt kunna utveckla nya typer av fritidstjänster. De uppgifter vi avser att samla in och behandla är namn, ålder, adress, civilstånd, antal barn, barnens ålder, familjens disponibla inkomst efter skatt, förmögenhet, bostadsförhållanden, innehav av fritidsfastighet, innehav av bil och båt, samt uppgifter om hur du brukar tillbringa din fritid.

Du avgör själv om du vill lämna några uppgifter till oss. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss inom företaget. Avidentifierade uppgifter, som inte går att härleda till en individ, kan dock komma att lämnas ut till externa mottagare såsom företag inom rese-, turist-, hotell och fritidsartikelbranschen.

Du har enligt 26 § personuppgiftslagen (1998:204) rätt att gratis, en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till oss, få besked om vilka personuppgifter om dig som vi behandlar och hur vi behandlar dessa. Du har också rätt att enligt 28 § personuppgiftslagen begära rättelse i fråga om personuppgifter som vi behandlar om dig.

MITT POSTNUMMER Varför ska jag ange mitt postnummer?

Jag samtycker till att Symposion behandlar personuppgifter om mig i enlighet med det ovanstående