Prova en succé i Göteborg – Nikka All Malt

Nikkagbg 660b

Prova en succé i Göteborg – Nikka All Malt

Bli inte förvånad om du skulle bli väldigt överraskad på Göteborgsmässan. Många kommer att bli det. Det väntar nämligen ett smultronställe där du kan prova whisky du inte trodde fanns, ”världens bästa moderna whisky”, whisky som gör rent hus i alla internationella tävlingar. Välkommen till Nikka-montern och till whiskyn från soluppgångens land.

Det japanska undret är ett begrepp som fascinerat hela världen. Japan – detta söndertrasade land som reste sig från två atombomber och på några decennier blev en av världens mäktigaste industrinationer. Idag är Japan världsledande inom elektronik- och fordonsindustri, och man är på god väg att bli det inom whisky. Nikka All Malt är den senaste buteljeringen i en rad japanska underverk som har fått den internationella whiskyexpertisen på platt fall.

Japansk whisky dominerar

miyagikyo300Japan är ett land som ruvar på många hemligheter och den japanska whiskyns är lika outgrundlig. Idag tycks japanerna prenumerera på de ädlaste medaljerna i alla världens whiskytävlingar. Sedan några år böjer också de mest ståndaktiga kiltbärarna sin nacke och applåderar det som sker på destillerierna långt borta i öst. Japansk whisky tar marknadsandelar medan skotsk whisky går kräftgång. En av torpederna i den japanska whiskyns erövring av whiskyvästern har varit Nikka All Malt.

Nikka All Malt tillverkas vid två av Japans toppdestillerier, Yoichi på nordön Hokkaido och Miyagikyo utanför staden Sendai. Dessa båda destillerier byggdes av den legendariske Masataka Taketsuru, som efter år av studier i Skottland och minutiöst noggranna förberedelser skräddarsydde två helt unika anläggningar. En del i hemligheten bakom den japanska whiskyns kvalitet är just den rigorösa omsorg Taketsuro ägnade åt valet av plats för sina destillerier. Han sökte rejält fuktiga platser med stora temperaturvariationer. Han var en av de första som insåg geografins och mikroklimatets betydelse för hur en whisky utvecklas i lagerhusen.

En uppvisning i blandningskonst

Nikka All Malt blandas av maltwhisky från Yoichi och Miyagikyo samt av maltwhisky som destillerats i en kolonnpanna vid Miyagikyo. Idag är det ytterligt sällsynt att det finns kolonnpannor vid maltwhiskydestillerierna och kolonndestillerad maltwhisky är helt unikt för Nikka. I Skottland används kolonnpannor uteslutande för att göra modern grainwhisky, men japanerna har upptäckt att maltwhisky som tillverkas i en sådan panna blir exceptionellt rund och mjuk i smaken, och när den blandas med kraftfullare potstill-whisky blir resultatet häpnadsväckande. Nikka All Malt är en uppvisning i blandningskonst som både fångar och lyfter fram den japanska whiskyns särart och som bjuder på en smakupplevelse i världsklass. Har du ännu inte provat är det bara att gratulera. Självklart finns Nikka All Malt som ett paradnummer i vår välutrustade Nikka-monter på mässan.

provningDär kan du självfallet också prova singelmalterna från de ledande japanska destillerierna liksom flera av de berömda Taketsuru-sorterna och annat spännande. Vi tror till exempel att du kommer att tycka att Nikka from the Barrel är mässans mest prisvärda whiskyupplevelse – det brukar såväl skottar som svenskar och japaner vara eniga om.

Varmt välkomna till det japanska whiskyundret. I vår monter på En Öl & Whiskymässa i Göteborg till helgen tar våra specialister på japansk whisky emot dig med artiga bugningar och välövade sumogrepp runt flaskorna. Du hittar oss i monter E03:28.

Kanpai!

Köp mässbiljetter

 

 

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08