Pressmeddelande: Japansk whisky slår rekord i Sverige

Allmaltsucce660

Pressmeddelande: Japansk whisky slår rekord i Sverige

Nikka All Malt är whiskyn som på allvar får svenskarna att upptäcka den japanska whiskyns kvaliteter. Internationella whiskyexperter har länge talat om det japanska whiskyundret och japansk whisky har under de senaste åren överglänst den skotska i ledande sprittävlingar runt om i världen.

nikkaam150Tidigare har den japanska whiskyn haft svårt att bli folklig, den har mest varit förbehållen konnässörerna. Samtidigt är Sverige på många sätt ett framstående whiskyland – inte någon annanstans är intresset och kunskapen om whisky lika utbrett. Därför är det inte förvånande att just Sverige blivit det första landet där japansk whisky slår igenom på bred front.

Svenska whiskykonsumenter har tagit den japanska whiskyn till sitt hjärta på ett sätt som saknar motstycke i spritvärlden. I bräschen går Nikka All Malt som redan ett efter ett par månader på Systembolaget är en av Sveriges bäst säljande maltwhiskysorter. Sedan lanseringen i december 2014 har försäljningen varit så stor att producenten periodvis inte kunnat leverera tillräckligt mycket. För att möta den stora efterfrågan har Systembolaget nu beslutat att Nikka All Malt fortsättningsvis ska säljas i alla butiker i Sverige.

soyama– Vi är hedrade av hur Sverige tar den japanska whiskyn till sitt hjärta. Den värme och glädje jag möts av vid mina besök saknar motstycke, säger Sayumi Oyama, Nikkas europeiska Brand Ambassador.

– Sverige har länge setts som ett föregångsland inom whiskyindustrin på grund av svenskarnas breda intresse och genuina kunskap, säger hon. Inget annat land kommer i närheten av Sverige vad det gäller antal whiskyklubbar och whiskymässor. För Nikka är Sverige en prioriterad marknad. Vi gläds åt framgångarna för Nikka All Malt och Nikka from the Barrel, men ser också en omättlig efterfrågan på Nikkas äldre och exklusivare buteljeringar.
 
 
För mer information, kontakta Valdemar Kuuttanen, vd för Symposion AB. 070-820 19 32 eller valdemar.kuuttanen@symposion.nu.

Nikka All Malt är nu tillgänglig på alla Systembolag.
Nr 427: Nikka All Malt, 70 cl, 40%, 349 kr

Nikka All Malt hos Systembolaget

 

 

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08