Klassiska Springbank tillbaka i stor stil

Sb660

Klassiska Springbank tillbaka i stor stil

Under hela 1900-talet och en god bit in i det nya millenniet satte Springbank sin kvalitetsstämpel på den skotska whiskyn. Det går knappast föreställa sig hur marknaden för singelmalt hade sett ut utan Springbank.

 

När Campbeltown-destillerierna ödelades ett efter ett stod Springbank orört kvar som om förbudstid, världskrig och annat elände inte ankom dem. När den stora nedläggningsvågen stängde mängder med destillerier i mitten av 1980-talet brydde inte Springbank sig det minsta, och när maltvågen kom under 90-talets sista år var det Springbank som slog an tonen. Nu är detta så intressanta destilleri på väg att återta sin tätposition. De närmaste månaderna kommer en remarkabel Springbank-armada att inta Systembolaget.

Springbank är ett av Skottlands mindre destillerier och när det stora tabberaset gick genom lagerhusen försvann raskt mycket av de äldre lagren. Alla ville ha sin beskärda del av Springbanks lager, och deras fullvuxna whisky blev snabbt en bristvara. Under en lång följd av år tvingades Springbank att leverera whisky lite i skuggan av vad de tidigare skämt bort konnässörerna med. Whiskyn var på intet sätt dålig, men det var inte Springbank som Springbank en gång varit. Destilleriledningen insåg problematiken och tog sikte på framtiden. Nu är den här.

2sbRedan i augusti lanseras två nya Springbank på Systembolaget i ett första av fem lanseringstillfällen i exklusivsortimenet. I september ytterligare en, följt av lanseringar i oktober, november och en bit in i nästa år. Först ut är en magnifik 17-åring som tillbringat hela sin tid på noggrant utvalda sherryfat, och 12-åriga Springbank Green som producerats av ekologisk Campbeltownmalt. Senare i år väntar spännande buteljeringar av Longrow, ytterligare en cask strength-utgåva samt en sherrybomb. 2016 kommer hanen att spännas ett par snäpp till med utgåvor som ännu är en destillerihemlighet.

De bedömare och recensenter som fått tillfälle att förhandsprova de nya sorterna talar om ”nya Springbank” och en ”uppvisning i whiskykonst”. På Symposion är vi naturligtvis mycket glada åt att ha fått förtroendet att stå bakom dessa utgåvor i Sverige och vi gläds åt att Systembolaget vill ge Springbank så stort utrymme i de kommande lanseringarna. Även om Springbank nu fått fram en ny generation whisky så är upplagorna fortfarande begränsade. Det innebär att dessa utgåvor ganska snart blir rödlistade på samlarmarknaden. Det är alltså klokt att vara med på tåget från allra första början.

Som läsare av Symposions nyhetsinlägg vill vi gärna att du ska få möjligheten att skaffa dig dessa eftertraktade lanseringar. Beställ, upplev och börja samla redan i dag. Gamla fina Springbank är tillbaka!


Augusti
40403 Springbank 17 Years Old Sherry Cask, 52,3%: 1 375 kr
40426 Springbank Green 12 Years Old Bourbon Wood, 46%: 899 kr

September
40457 Longrow 18 Years Old, 46%: 1 599 kr

Oktober
40402 Longrow Red Pinot Noir, 52,9%: 998 kr
20201 Springbank 12 Years Old Cask Strength, 53,8%: 799 kr

November
40437 Springbank Green 13 Years Old Sherry Wood, 46%: 899 kr

2016
Stay tuned …

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08