Äppelskörd i världsklass

Appelskord Normandie

Äppelskörd i världsklass

Nere i Normandie har höstens äppelskördar bärgats och i ladorna dignar frukterna från dessa världsberömda äppellundar. Vi kan se fram mot ännu ett år med calvados i yttersta värlsklass. Vem vet, kanske 2016 års vintage blir lika omtalad som den mästerliga årgången 1976

 

lion_1976

Nere i Normandie finns nestor Christian Drouin som under alla år haft ett vakande öga över äppellundarna. Tack vare hans närmast magiska förmåga att ge äppelskördarna evigt liv har hans Coeur de Lion blivit världens i särklass mest hyllade och prisbelönta calvados. De stora årgångarna från Coeur de Lion överträffar enligt många experter allt som finns att uppleva av destillerade drycker.

Det är inte konstigt att Christian Drouin häromåret förärades hederstiteln ”distiller of the year”. Årgången 1976 är en av de mest hyllade. I det här fallet har den slutlagrats på ett sherryfat och långsamt, långsamt utvecklat en calvados i yttersta världsklass. Den är mycket kraftfull med smaker av nötter, plommon, torkade frukter, kryddor och inte minst en närmast perfekt balanserad rancio-karaktär som möter upp den överskuggande äppelsmaken. Calvados blir helt enkelt inte bättre.

Coeur De Lion 1976 är ett mästarprov, en storslagen upplevelse som tål att både njutas som den är, men kanske också ställas som prydnad som en av de allra vackraste juvelerna i barskåpet – en sak är säker, den lär inte förlora i värde. Det finns inte många flaskor kvar på marknaden.

 

Coeur de Lion 1976

Art nr: 20224-01
Alkoholhalt: 42%
Pris: 2 895 kr
Lansering: Systembolaget 2016-11-04
Antal flaskor: 24 st

 

Till Systembolaget

Hej!

Vi är jätteglada, och inte så lite stolta, över att du vill ta del av vad vi har att berätta om whisky, rom och andra destillat.

För att förvalta ditt förtroende gör vi vårt bästa för att leverera läsvärt och informativt material om producenter, nyheter, arrangemang, m.m. Men det finns, så klart, alltid utrymme för förbättring. Har du tips, förslag eller idéer? Hör av dig!

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Kanske kan vi ses på din hemmaplan?

Vi behöver din hjälp!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska få våra nyhetsbrev.

MITT POSTNUMMER

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

Samtyckesformulär Ver. 1.0, 2018-05-08

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08