Äppelskörd i världsklass

Appelskord Normandie

Äppelskörd i världsklass

Nere i Normandie har höstens äppelskördar bärgats och i ladorna dignar frukterna från dessa världsberömda äppellundar. Vi kan se fram mot ännu ett år med calvados i yttersta värlsklass. Vem vet, kanske 2016 års vintage blir lika omtalad som den mästerliga årgången 1976

 

lion_1976

Nere i Normandie finns nestor Christian Drouin som under alla år haft ett vakande öga över äppellundarna. Tack vare hans närmast magiska förmåga att ge äppelskördarna evigt liv har hans Coeur de Lion blivit världens i särklass mest hyllade och prisbelönta calvados. De stora årgångarna från Coeur de Lion överträffar enligt många experter allt som finns att uppleva av destillerade drycker.

Det är inte konstigt att Christian Drouin häromåret förärades hederstiteln ”distiller of the year”. Årgången 1976 är en av de mest hyllade. I det här fallet har den slutlagrats på ett sherryfat och långsamt, långsamt utvecklat en calvados i yttersta världsklass. Den är mycket kraftfull med smaker av nötter, plommon, torkade frukter, kryddor och inte minst en närmast perfekt balanserad rancio-karaktär som möter upp den överskuggande äppelsmaken. Calvados blir helt enkelt inte bättre.

Coeur De Lion 1976 är ett mästarprov, en storslagen upplevelse som tål att både njutas som den är, men kanske också ställas som prydnad som en av de allra vackraste juvelerna i barskåpet – en sak är säker, den lär inte förlora i värde. Det finns inte många flaskor kvar på marknaden.

 

Coeur de Lion 1976

Art nr: 20224-01
Alkoholhalt: 42%
Pris: 2 895 kr
Lansering: Systembolaget 2016-11-04
Antal flaskor: 24 st

 

Till Systembolaget

Bolaget AB skulle vilja att du lämnar vissa uppgifter om dig själv till bolaget. Vi skulle vilja behandla personuppgifter om dig för att få en bild av hur du och andra svenskar brukar tillbringa er lediga tid för att på så sätt kunna utveckla nya typer av fritidstjänster. De uppgifter vi avser att samla in och behandla är namn, ålder, adress, civilstånd, antal barn, barnens ålder, familjens disponibla inkomst efter skatt, förmögenhet, bostadsförhållanden, innehav av fritidsfastighet, innehav av bil och båt, samt uppgifter om hur du brukar tillbringa din fritid.

Du avgör själv om du vill lämna några uppgifter till oss. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss inom företaget. Avidentifierade uppgifter, som inte går att härleda till en individ, kan dock komma att lämnas ut till externa mottagare såsom företag inom rese-, turist-, hotell och fritidsartikelbranschen.

Du har enligt 26 § personuppgiftslagen (1998:204) rätt att gratis, en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till oss, få besked om vilka personuppgifter om dig som vi behandlar och hur vi behandlar dessa. Du har också rätt att enligt 28 § personuppgiftslagen begära rättelse i fråga om personuppgifter som vi behandlar om dig.

MITT POSTNUMMER Varför ska jag ange mitt postnummer?

Jag samtycker till att Symposion behandlar personuppgifter om mig i enlighet med det ovanstående