Äppelskörd i världsklass

Appelskord Normandie

Äppelskörd i världsklass

Nere i Normandie har höstens äppelskördar bärgats och i ladorna dignar frukterna från dessa världsberömda äppellundar. Vi kan se fram mot ännu ett år med calvados i yttersta värlsklass. Vem vet, kanske 2016 års vintage blir lika omtalad som den mästerliga årgången 1976

 

lion_1976

Nere i Normandie finns nestor Christian Drouin som under alla år haft ett vakande öga över äppellundarna. Tack vare hans närmast magiska förmåga att ge äppelskördarna evigt liv har hans Coeur de Lion blivit världens i särklass mest hyllade och prisbelönta calvados. De stora årgångarna från Coeur de Lion överträffar enligt många experter allt som finns att uppleva av destillerade drycker.

Det är inte konstigt att Christian Drouin häromåret förärades hederstiteln ”distiller of the year”. Årgången 1976 är en av de mest hyllade. I det här fallet har den slutlagrats på ett sherryfat och långsamt, långsamt utvecklat en calvados i yttersta världsklass. Den är mycket kraftfull med smaker av nötter, plommon, torkade frukter, kryddor och inte minst en närmast perfekt balanserad rancio-karaktär som möter upp den överskuggande äppelsmaken. Calvados blir helt enkelt inte bättre.

Coeur De Lion 1976 är ett mästarprov, en storslagen upplevelse som tål att både njutas som den är, men kanske också ställas som prydnad som en av de allra vackraste juvelerna i barskåpet – en sak är säker, den lär inte förlora i värde. Det finns inte många flaskor kvar på marknaden.

 

Coeur de Lion 1976

Art nr: 20224-01
Alkoholhalt: 42%
Pris: 2 895 kr
Lansering: Systembolaget 2016-11-04
Antal flaskor: 24 st

 

Till Systembolaget