Nu våras det för Springbank

Nu våras det för Springbank

Inom de närmaste månaderna kommer detta Campbeltown-destilleri att än en gång flytta fram positionerna och stryka dubbla streck under de många påståendena om att Springbank är Skottlands mest innovativa destilleri. Det är vår förhoppning att du kommer att få många minnesvärda upplevelser denna sköna Springbankvår.

Springbank 21 år – for Sweden – Lansering 3 mars

Särskilt roligt tycker vi det är att Springbank ser Sverige som en andra ”hemmamarknad” och att man därför tömmer de allra bästa singelfaten för oss. Den tredje mars lanserades Springbank 21 yo for Sweden. En häftig klassisk sherry-hoggie som tickar in på 47,5 mörka, fruktiga, procent. Detta är ett unikt engångstillfälle för oss svenska whiskyvänner. Lanseringen sker i vinkällarbutikerna och konsumentpriset hamnar på 2 967 kr.

Springbank 21 YO - Single Cask for Sweden Springbank 21 år – Single Cask for Sweden, 47.5%
Art nr: 11304-01
Pris: 2 967 kr
Antal flaskor: 318 st

Springbank 12 år Burgundy – Lansering 23 mars

En spännande 12-åring som fått fina internationella recensioner. Lagrad på ett rödvinsfat från bourgogne som har resulterat i en rejält vinös, mjuk och smakrik whisky. Smaknoterna talar om en mandel, choklad, kokos med inslag av ananas, farinsocker och lakrits. Det här är en Springbank som verkligen sätter sitt signum på hur betydelsefullt ett aktivt fatarbete är.

Springbank 12 YO Burgundy Springbank 12 år Burgundy, 53.5%
Art nr: 40058-01
Pris: 931 kr
Antal flaskor: 654 flaskor till Systembolaget, webblansering

Hazelburn Barolo 9 år – Lansering 23 mars

Efter sex år på first fill bourbon och tre år på Barolofat (Barolo är som bekant NordiItaliens röda prestigevin) har denna orökta Springbank (Hazelburns signum) buteljerats i drygt 10 000 flaskor för global lansering. Det mäktiga rödvinet har gjort ett kraftfullt intryck på whiskyn och lämnat massor med vinösa smaker. Här finns frukten, örtigheten, och kryddigheten som kännetecknar riktigt bra vinlagrad whisky.

Hazelburn Barolo 9 år Hazelburn Barolo 9 år, 57.9%
Art Nr: 40054-01
Pris: 951 kr
Antal flaskor: 444 flaskor till Systembolaget, webblansering

Springbank 10 år – Lansering 27 mars

Världens kanske bästa standardbuteljering, hittar snart tillbaka till Systembolagets sortiment. Finns i beställningssortimentet från den 27 mars.

Springbank 10 år Springbank 10 år, 46%
Art Nr: 85504-01
Pris: 598 kr

Springbank 12 år Cask Strength – Lansering 6 april

12-årig specialbuteljering i begränsad utgåva. Lagrad på 70% sherryfat och 30% bourbonfat. Doften minner om en skogspromenad om hösten, med inslag av kastanj och tall. Därefter Campbeltown-karaktäristiska drag av jod och torv. Fyllig och välbalanserad smak av citrusmarmelad, grillade marshmallows, vanilj och peppar. Delikat, mjuk och något söt eftersmak med en lätt sälta.

Springbank-12-cask Springbank 12 år Cask Strength, 54.2%
Art Nr: 99566-01
Pris: 798 kr

Springbank Local Barley 11 år – Lansering 20 april

Kornet som använts till att destillera denna elvaåring kommer från Aros farm på Kintyrehalvön i närheten av Springbank. Whiskyn är uteslutande lagrad på bourbonfat och har buteljerats i 9 000 flaskor. Kornet är den i whiskysammanhang ovanliga sorten Bere, som sedan har mältats på Springbanks traditionella maltgolv. Whiskyn är fruktig, lite söt och ändå robust, vilket brukar känneteckna Springbanks husstil. Den är visserligen bara elva år, men känns betydligt äldre i gammaldags, old school, Springbankstil. Sådan stil som satte Springbank högst på konnässörernas rankinglistor för ett par decennier sedan.

Springbank Local Barley 11 år Springbank Local Barley 11 år, 53.1 %
Art Nr: 40457-01
Pris: 1 452 kr
Antal flaskor: 642 flaskor till Systembolaget, webblansering

Longrow Peated – Lansering 21 april

Det är få rökiga whiskysorter som är lika ”brutala” som Longrow. Den klassiskt golvmältade och torvrökta malten proppas ibland så full med fenoler att till och med de inbitna Islay-entusiasterna går i taket. Vi svenskar är galet förtjusta i rökig whisky och när Longrow Peated lanserades förra året blev det givetvis succé. Nu är den tillbaka. Vi utfärdar en rökvarning och slår oss ner i bästa whiskyfåtöljen.

longrow peated Longrow Peated 46%
Art Nr: 40049-01
Pris: 596 kr
Antal flaskor: 1 200 flaskor

Bolaget AB skulle vilja att du lämnar vissa uppgifter om dig själv till bolaget. Vi skulle vilja behandla personuppgifter om dig för att få en bild av hur du och andra svenskar brukar tillbringa er lediga tid för att på så sätt kunna utveckla nya typer av fritidstjänster. De uppgifter vi avser att samla in och behandla är namn, ålder, adress, civilstånd, antal barn, barnens ålder, familjens disponibla inkomst efter skatt, förmögenhet, bostadsförhållanden, innehav av fritidsfastighet, innehav av bil och båt, samt uppgifter om hur du brukar tillbringa din fritid.

Du avgör själv om du vill lämna några uppgifter till oss. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss inom företaget. Avidentifierade uppgifter, som inte går att härleda till en individ, kan dock komma att lämnas ut till externa mottagare såsom företag inom rese-, turist-, hotell och fritidsartikelbranschen.

Du har enligt 26 § personuppgiftslagen (1998:204) rätt att gratis, en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till oss, få besked om vilka personuppgifter om dig som vi behandlar och hur vi behandlar dessa. Du har också rätt att enligt 28 § personuppgiftslagen begära rättelse i fråga om personuppgifter som vi behandlar om dig.

MITT POSTNUMMER Varför ska jag ange mitt postnummer?

Jag samtycker till att Symposion behandlar personuppgifter om mig i enlighet med det ovanstående