Historisk japansk whiskyprovning

Historisk japansk whiskyprovning

I samband med Mat, Malt och Destillat på Älvsjömässan i Stockholm bjuder Symposion in till en upplevelseresa genom den japanska whiskyhistorien. Vi kommer att prova japanska dyrgripar till ett värde av sammanlagt 350 000 kronor och du är naturligtvis inbjuden.

Japansk whisky har de senaste åren gått ifrån att ha varit ytterst respekterad över hela whiskyvärlden till att bli tokhyllad och ett veritabelt investeringsobjekt med en makalös prisutveckling. Lokomotivet har varit det numera nedlagda och avrustade Karuizawa som på bara några få år har fått både en och ibland två nollor extra på sina prislappar. Den enormt växande efterfrågan har också gjort att mycket japansk whisky helt enkelt har tagit slut eller är på upphällningen.

japan_buteljVi har länge haft ögonen på den japanska whiskyn och alltid tyckt väldigt mycket om den. Därför har vi köpt på oss en hel del spännande flaskor som nu har blivit eftertraktade rariteter. Men istället för att se värdet fortsätta öka tycker vi det är mycket roligare att bjuda in till provning för att uppleva den japanska whiskyhistorien.

Under ledning av Marlene Leon från La Maison du Whisky i Paris kommer vi att prova tio exklusiva japanska whiskysorter däribland två 50-åriga Karuizawa och några av de raraste Nikka-buteljeringarna som går att finna, som Taketsuru 25 Years Old och Yoichi 20 Years Old. Provningen kostar 4 250 kronor, vilket är självkostnadspris.

Vill du medverka så är det först till kvarn som gäller, antalet platser är begränsat, intresset är stort. Detta är en provning som bara kan beskrivas som ”once in a lifetime”.

LINE UP:
Karuizawa 50 Years Old (1965) Bourbon Cask, 63%
Karuizawa 50 Years Old (1965) Sherry Cask, 62.4%
Taketsuru 21 Years Old, 48%
Taketsuru 25 Years Old, 43%
Miyagikyo 15 Years Old, 45%
Miyagikyo 2002 Single Cask, 62%
Yoichi 15 Years Old, 45%
Yoichi 20 Years Old, 52%
Nikka Coffey Grain, 45%
Nikka Rita Apple Brandy 30 Years Old, 40%

När: Fredag 31 mars kl. 18.00–19.30 | Lördag 1 april kl. 16.00–17.30
Var: Stockholm Malt, Mat & Destillat. Stockholmsmässan, Mässvägen 1, Älvsjö
Anmälan: Boka din plats nedan

Boka plats på Fredag

Boka plats på Lördag

Bolaget AB skulle vilja att du lämnar vissa uppgifter om dig själv till bolaget. Vi skulle vilja behandla personuppgifter om dig för att få en bild av hur du och andra svenskar brukar tillbringa er lediga tid för att på så sätt kunna utveckla nya typer av fritidstjänster. De uppgifter vi avser att samla in och behandla är namn, ålder, adress, civilstånd, antal barn, barnens ålder, familjens disponibla inkomst efter skatt, förmögenhet, bostadsförhållanden, innehav av fritidsfastighet, innehav av bil och båt, samt uppgifter om hur du brukar tillbringa din fritid.

Du avgör själv om du vill lämna några uppgifter till oss. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss inom företaget. Avidentifierade uppgifter, som inte går att härleda till en individ, kan dock komma att lämnas ut till externa mottagare såsom företag inom rese-, turist-, hotell och fritidsartikelbranschen.

Du har enligt 26 § personuppgiftslagen (1998:204) rätt att gratis, en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till oss, få besked om vilka personuppgifter om dig som vi behandlar och hur vi behandlar dessa. Du har också rätt att enligt 28 § personuppgiftslagen begära rättelse i fråga om personuppgifter som vi behandlar om dig.

MITT POSTNUMMER Varför ska jag ange mitt postnummer?

Jag samtycker till att Symposion behandlar personuppgifter om mig i enlighet med det ovanstående