Springbank letar djupt i lagerhusen

Springbank letar djupt i lagerhusen

Våra vänner på Springbank gör sannerligen vad de kan för att Sverige ska få del av deras hårt pressade lager. Vi har tidigare varnat för att Campbeltown nu låser dörrarna kring sina lagerhus för att freda dem från alla marknader som vill ha. Springbank har egentligen en alldeles för stor fanbase för att den förhållandevis lilla produktionen ska hänga med.

På Symposion är vi väl medvetna om att kranarna har dragits åt, men vi är också ganska tjatiga, och ibland lönar det sig att ligga på. Därför har vi nu sett till så att ett litet whiskyskepp från Campbeltown smugit sig hela vägen till våra breddgrader igen. Ingen är gladare än vi, för är det något vi verkligen är förtjusta i så är det den kryddiga, robusta och stilrena whiskyn från Springbank.

 

Springbank 12 yo Cask Strength

Här möter oss ”the sherried side of Springbank”. En tolvåring som buteljerats på sin fatstyrka och som blandats av 70 procent sherry och 30 procent bourbonfat.

Smaknoter
Vi ramlar rakt in i en doftsymfoni av körsbär, kokos och marsipan. Här finns också en påtaglig örtighet och en kryddig honungston. Smaken är typisk Springbank; kryddig, svartpeppar, mörk choklad, lakrits och kanel insvept i vanilj och en liten stilla rökpuff. I eftersmaken finns Springbanksältan, mandel och de havsnära tonerna.
 Springbank-12-YO-Cask-Strenght SLUTSÅLD
Säljstart: 2018-04-12, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40213-01
Pris: 798 kr
Buteljerad: 2018
Ålder: 12 år
Alkoholhalt: 56,3 %
Fat: 70% Sherry, 30% Bourbon
Total antal: Limited Edition
Antal till Sverige: 576 fl.Beställ på Systembolaget

Springbank 25 yo

25-årig Springbank är numera en sällan siktad raritet, och följaktligen är det inte mer än några få flaskor vi lyckats få i hamn. Bland samlarna betraktas dessa ålderstigna buteljeringar som rena juvelerna. Det finns magiska utgåvor av Springbank i plus 20-årsklassen och några av dessa brukar nämnas bland de allra bästa whiskysorterna någonsin i olika former av rankninglistor. Årets buteljering av 25-åringen är en ren sherryfatslagring, en andragångsfyllning av olorosofat som tappats upp i endast 1 200 flaskor avsedda att säljas över hela världen. Därav endast arton flaskor till Sverige.

Smaknoter
25-åringen är typisk gammal Springbank, mustig i doften, mandel, nougat och rostad ek. Smaken är söt, silkeslen, skogsbär, hasselnötter och lätt brödighet med apelsinskal och vanilj.
 SB-25


SLUTSÅLD
Säljstart: 2018-04-12, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40214-01
Pris: 4 896 kr
Buteljerad: 2018
Ålder: 25 år
Alkoholhalt: 46 %
Fat: 2nd fill Oloroso Sherry Wood
Totalt antal: 1 200 fl.
Antal till Sverige: 18 fl.

Beställ på Systembolaget


Longrow Red 11 yo

Springbanks omåttligt populära serie Longrow Red lanserades 2012 och har sedan dess kommit i lång rad utgåvor. Det gemensamma är att den hårt rökta Springbankwhiskyn har slutlagrats på olika typer av rödvinsfat. Egentligen är slutlagring ett vilseledande begrepp i sammanhanget eftersom det handlar om betydligt längre perioder än några hastiga månader före buteljering. Longrow Red har tidigare fått sin rödvinskaraktär av Malbec, Cabarnet Sauvignon, Port, Pinot Noir och australiensisk Shiraz. I årets buteljering är det Sydafrikanska Cabernet Franc-fat som, under två år, fått sätta sin prägel på 9-årig bourbonlagrad rökig Longrow.

Smaknoter
Doften är typisk torvig Springbankrök, men när den skingras kommer rödvinet fram med marsipan, kola och röda bär. I smaken finns söta toner, karamelliserade äpplen, fruktighet, lätt syrliga rabarber i en elegant brödighet. Eftersmaken är lång och rökfylld med ett lätt vaniljek i bakgrunden.

 

Longrow


SLUTSÅLD
Säljstart: 2018-04-12, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40215-01
Pris: 944 kr
Buteljerad: 2018
Ålder: 11 år
Alkoholhalt: 55,9 %
Fat: 9 år på Bourbonfat, 2 år på Cabernet Franc Barriques från De Toren Private Cellar i Stellenbosch, Sydafrika.
Totalt antal: 9 000 fl.
Antal till Sverige: 612 fl.

Beställ på Systembolaget

 


 Fler aprilnyheter

SVÅRFÅNGAD ISLAYWHISKY
Single Cask-buteljeringar från Islay är en paradgren för Cooper’s Choice. Vad sägs till exempel om en 27-årig Bunna eller en rökbomb från Port Charlotte?
Läs mer

FRÅN VÄNNERNA I ELGIN
Clynelish och Caol Ila är destillerier som sällan sviker – detsamma brukar gälla Gordon & MacPhail.
Läs mer

COMEBACK FÖR CADENHEAD
Cadenhead kommer tillbaka. Den 12 april lanseras en triss i gamla Glen från denna fascinerande buteljerare.
Läs mer

 

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08