Cadenhead – en whiskystory att fascineras av

Cadenhead – en whiskystory att fascineras av

Historien om Skottlands äldsta fristående buteljerare hör till de brokigare. Kapitel ett inleds år 1842 i Aberdeen. Entreprenörskap, törstiga sjömän och en stänk viktoriansk poesi kantar en nära nittio år lång framgångssaga.

Men så, i kapitel två, slår ond bråd död till och en excentrisk ungmö kliver in i handlingen. Det blir, nära nog, slutet på sagan.

Kapitel tre inleds 1972 på berömda auktionsfirman Christie’s i London. Urgamla whiskyfat, från sedan länge försvunna destillerier, klubbas bort i vad som lär ha varit den största dryckesauktion som någonsin hållits i Storbritannien. J. & A. Mitchell & Company Ltd, ägarbolaget bakom Springbank Distillery, gör entré.

Nutid: Handlingen har flyttat till Campbeltown och Cadenhead är välkända för högklassig whisky – alltid ofärgad, ofiltrerad och gärna singelfat från eftersökta och svårfångade destillerier. Eller som man säger själva; Once in a lifetime drams, never everyday whiskies.

Det är med stor stolthet vi nu lanserar tre Speysiders ur Cadenheads Small Batch och Single Cask-serier.

Läs mer

Glenrothes

SLUTSÅLD
GLENROTHES SMALL BATCH 20 YEARS OLD, 1996 (51,3%)
Artnr: 40205-01

Smaknoter
Doften är kryddig och bärig, där finns lätt kanel, röda bär, citrustoner och en gräsig örtighet. I smaken kommer persika, lite vitpeppar och en elegant frukt. Texturen är något oljig och eftersmaken en kvardröjande fruktcocktail.

Säljstart: 2018-04-12, webblansering kl. 10:00

Beställ på Systembolaget
Läs mer


Glenallachie

GLENALLACHIE SINGLE CASK 25 YEARS OLD, 1992 (58,7%)
Artnr: 40209-01

Smaknoter
Doften är ren och mild, klassiska vaniljtoner och en liten lätt rökighet. I smaken kommer kokos, örter, apelsinchoklad och gräddkola. Eftersmaken är lång och intensiv och klingar långsamt av i typisk gammal Speysidestil.

Säljstart: 2018-04-12, webblansering kl. 10:00

Beställ på Systembolaget
Läs mer


Glenburgie GLENBURGIE SINGLE CASK 25 YEARS OLD, 1992 (50,2%)
Artnr: 40210-01
Smaknoter
Smaken är stilren bourbonlagring med gräddig härlig ålder. Apelsinchoklad, konserverade päron och en mjuk och rund ekighet.Säljstart: 2018-04-12, webblansering kl. 10:00Beställ på Systembolaget
Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08