Paul John – Indisk whisky som erövrar världen

Paul John – Indisk whisky som erövrar världen

Har du provat indisk whisky? Då kanske du tillhör en ganska stor grupp människor som lovat sig själva att aldrig göra det igen. Men du kan också tillhöra en liten skara som vet att just indisk whisky kan vara alldeles fantastisk.

Den indiska whiskyns förvandling från synnerligen tveksam alkohol till storartad kvalitet är remarkabel och singelmalten Paul John, från delstaten Goa, räknas till de allra främsta.

Den 11 juni lanseras inte mindre än sex whiskysorter från detta spännande destilleri.

Den indiska whiskyns och John Distillers historia är fascinerande läs om den här

 

Range_1_1

 

Flagship-serien

Paul Johns instegsserie består av tre olika whiskies som buteljeras vid 46%, naturligt färgade och utan kylfiltrering.

TILLFÄLLIGT SLUTSÅLD
Paul John Brilliance 46%

En helt orökt whisky lagrad på bourbonfat i 3–5 år. Receptet bygger på inhemskt sexradigt korn som odlats vid gränsen till Himalaya.

LÄS MER | BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET


Paul John Edited 46%

Edited är en bourbonlagrad whisky som har ett litet inslag av rökt malt. Torven har importerats från Skottland och mältningen gjorts på plats i Indien. Receptet bygger på sexradigt indiskt korn från Himalayas sluttningar.

LÄS MER | BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET


Paul John Bold 46%

Den första 100 % rökiga whiskyn från Paul John. Torven har kommer från Islay och mältningsprocessen har utförts på John Distilleries anläggning i Goa. Sexradigt korn från Himalayas sluttningar i receptet. 

LÄS MER | BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET 

 

Select Cask-serien

Select Cask-serien består av två olika cask strength-whiskies. Naturligt färgade och utan kylfiltrering.

Paul John Classic Select Cask 55,2%

En helt orökt whisky som lagrats på refill bourbonfat och buteljerats utan kylfiltrering. Malten är sexradigt korn från Punjab i norra Indien.

LÄS MER | BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET


Paul John Peated Select Cask 55,5%

En ofiltrerad ex-bourbon-buteljering på fatstyrka. Kornet har odlats i Norra Indien och mältats i Goa med importerad torv från Islay.

LÄS MER | BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

Cask819

Single Cask

Utöver Flagship- och Select Cask-serierna buteljeras även små volymer singelfat. Dessa är mycket eftertraktade och släpps oftast endast till en utvald marknad.

Paul John Single Cask Peated, Cask #819 60,7%

En buteljering av ett enda fat på mäktiga 60,7%. Whiskyn är 100 procent rökig singelmalt, ofiltrerad och ofärgad. Endast ett fåtal flaskor finns tillgängliga. Kornet har odlats vid Himalayas sluttningar i Punjab och mältats med torv från Islay.

LÄS MER | BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 

 

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08