Nikka Coffey Grain är tillbaka och Super Nikka prissänks

Nikka Coffey Grain är tillbaka och Super Nikka prissänks

Den 19 oktober kommer en av våra japanska favoriter tillbaka till Systembolaget, om än på tillfälligt besök. Det är den omtalade grainwhiskyn från Nikka som vunnit så många internationella utmärkelser och som hyllats genuint över hela världen.

Whiskyn destilleras i de historiska Coffeypannorna vid Miyagikyo i östra Japan. Den söta, nästan liköraktiga, karaktären beror på att råvaran är majs till skillnad från skotsk grainwhisky som oftast görs av vete.

Nikka Coffey Grain är något av det allra lenaste och mungoda man kan prova när det gäller whisky. Flytande päronsplitt i honungsmelon är en träffande beskrivning.

Nikka-Coffey-Grain NIKKA COFFEY GRAIN

Säljstart: 19 oktober, utvalda SB-butiker
Artnr: 11423-01
Pris: 599 kr
Alkoholhalt: 45 %
Fat: Refill Cask, Remade Cask, Recharred Cask
Ålder: Ålder anges ej på etiketten, men inofficiellt brukar det sägas att snittåldern ligger på cirka 12 år.
Antal flaskor till Sverige: 3 600 fl.

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

Glädjande nog betraktas Sverige som en betydande marknad för den japanska whiskyn och även om många vill vara med och dela på kakan så har vi kunnat försäkra oss om en god tilldelning till riktigt konsumentvänliga priser.

Nikka Coffey Grain har en prislapp (599 kronor) som står sig väl vid de flesta internationella jämförelser och vi är mycket glada över att kunna genomföra en rejäl prissänkning på Super Nikka, som nu landar precis under femhundringen.

Super Nikka blandas av grainwhisky från Miyagikyos berömda Coffey Stills samt maltwhisky från Yoichi och Miyagikyo. Lagras på ny amerikansk ek, samt ombyggda och omkolade fat. Ålder anges inte på etiketten, men inofficiellt brukar det sägas att snittåldern ligger kring 10 år.

Whiskyn är kryddig och fruktig med fatkaraktär, rondör och lätt sötma. Drag av aprikos, citrus, mandel, rostade valnötter, vanilj och kanel.

 

Super-Nikka SUPER NIKKA

Artnr: 455-01
Pris: 499 kr, prissänkt från 549 kr
Alkoholhalt: 43 %
Fat: Nya amerikanska fat, samt ombyggda och omkolade ekfat.
Ålder: Ålder anges ej på etiketten, men inofficiellt brukar det sägas att snittåldern ligger på cirka 10 år.

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

Vid årets upplaga av Stockholm Beer and Whisky Festival uppmärksammades båda dessa whiskysorter. Super Nikka belönades med en silvermedalj och Nikka Coffey Grain med en bronsmedalj.

 


Fler nyheter

DISTILLERY LABELS – SERIEN SOM RÄDDADE MALTWHISKYN
Läs mer

PAUL JOHN – INDISK WHISKY SOM ERÖVRAR VÄRLDEN
Läs mer

HEMLIGHETEN BAKOM DEN JAPANSKA MÄSTARWHISKYN
Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08