Nytt fyrtal i Distillery Labels

Nytt fyrtal i Distillery Labels

Gordon & MacPhail har som bekant klätt upp sin berömda Distillery Labels-serie i ny kostym. Svenska nypremiären var så sent som för några veckor sedan, men här vilas det inte på hanen. Fyra nya buteljeringar, däribland årsallokeringen av 15-åringarna från eftertraktade Mortlach och Linkwood, släpps under november månad.

I vårt förra utskick berättade vi ingående om bakgrunden och betydelsen av Distillery Labels, det tåls förvisso att berätta många gånger, men vi är övertygade om att ni redan känner till detta så vi går rakt på de nya skönheterna istället.

 

LINKWOOD 15 YO

Linkwood är ett av de allra första destillerierna som Gordon & MacPhail började samarbeta med, och under lång tid var man dess enda buteljerare av singelmaltwhisky. Länge var destilleriet ett litet gårdsdestilleri, men sedan det kom i de stora bolagens famn har det byggts ut och moderniserats i omgångar. Mycket tack vare Gordon & MacPhail är Linkwood ett av de mer legendariska destillerierna i Skottland.

15-åringen är en blandning av förstagångs- och återfyllda sherryfat. Ett fint exempel på vad som gjort Distillery Labels-serien världsberömd.

Smakbeskrivning
Linkwood

SLUTSÅLD
LINKWOOD 15 YEARS OLD DISTILLERY LABEL 

Säljstart: 2 november, utvalda butiker + webb
Artnr: 40346-01
Pris: 898 kr
Alkoholhalt: 43 %
Fat: 1st Fill and Refill Sherry Casks
Ålder: 15 år
Antal flaskor till Sverige: 180 fl.

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 


 

MORTLACH 15 YO

Mortlach räknas också till ett av de verkligt klassiska destillerierna och är det äldsta av Dufftowns berömda ”seven stills”. Det var här som William Grant jobbade som bokhållare under många år innan han fick kapital nog att starta Glenfiddich och sedermera skriva whiskyhistoria. Mortlach är idag ett av jätten Diageos profilerade maltwhiskydestillerier, vilket förpliktigar, men det är också förståeligt eftersom destilleriet är känt för sin konsekvent höga kvalitet.

Även denna buteljering är en blandning av nya och återfyllda sherryfat, med alla de russin-, dadel- och fikontoner som många av oss är så förtjusta i.

Smakbeskrivning

 

Mortlach

SLUTSÅLD
MORTLACH 15 YEARS OLD DISTILLERY LABEL 

Säljstart: 2 november, utvalda butiker + webb
Artnr: 40347-01
Pris: 898 kr
Alkoholhalt: 43 %
Fat: 1st Fill and Refill Sherry Casks
Ålder: 15 år
Antal flaskor till Sverige: 180 fl.

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 


 

ARDMORE 1998

Ardmore ligger lite för sig själv i utkanten av östra Speyside, ofta brukar man omnämna det som ett Highlanddestilleri på grund av de något vaga gränserna. Destilleriet grundades av familjen Teacher i slutet av 1800-talet och har sedan dess varit nyckelmalten i den världsberömda blendwhiskyn. I dag ägs Ardmore av japanska Suntory. Destilleriet är känt för sin robusta stil och, för Highlands, ovanligt rökiga whisky.

Här har Gordon & MacPhail buteljerat en refill sherry-hogshead där den typiska Ardmorewhiskyn blommar ut i en smaksymfoni med sherrytoner och torvig Speysiderök.

Smakbeskrivning

Ardmore

ARDMORE 1998 DISTILLERY LABEL

Säljstart: 2 november, utvalda butiker + webb
Artnr: 40348-01
Pris: 1 249 kr
Alkoholhalt: 43 %
Fat: Refill Sherry Hogshead
Ålder: 20 år
Destillerad: 7 september 1998
Buteljerad: 30 maj 2018
Antal flaskor till Sverige: 90 fl.
Totalt antal: 1 700 fl.

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 


 

GLENBURGIE 21 YO

Glenburgie har länge varit ett av Gordon & MacPhails husdestillerier, och har egentligen svarat för de ”officiella” buteljeringarna av tioåringen och andra äldre utgåvor. Glenburgie jämnades i stort sett med marken 2004 och ett nytt destilleri uppfördes på platsen. Många menar att man borde givit det ett annat namn.

Den här sherrylagringen kommer från det gamla Glenburgie. Det är återfyllda ”butts” som tagits till heder. Mötet mellan sherry och Glenburgies milda maltwhisky har resulterat i en synnerligen utsökt singelmalt i klassisk Speysidestil.

Smakbeskrivning

Glenburgie

GLENBURGIE 21 YEARS OLD DISTILLERY LABEL

Säljstart: 16 november, utvalda butiker + webb
Artnr: 40349-01
Pris: 1 395 kr
Alkoholhalt: 43 %
Fat: Refill Sherry Butts
Ålder: 21 år
Antal flaskor till Sverige: 90 fl.

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 


Fler nyheter

TAKETSURU – JAPANEN SOM REVOLUTIONERADE WHISKYVÄRLDEN
Läs mer

NIKKA COFFEY GRAIN ÄR TILLBAKA OCH SUPER NIKKA PRISSÄNKS
Läs mer

PAUL JOHN – INDISK WHISKY SOM ERÖVRAR VÄRLDEN
Läs mer

HEMLIGHETEN BAKOM DEN JAPANSKA MÄSTARWHISKYN
Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08