Klassiska Speysiders från G&M

Klassiska Speysiders från G&M

Stundande Systembolagsläppet bjuder på ett par riktiga godbitar från Gordon & MacPhail. Eller vad sägs om två 25-åringar från Mortlach och Linkwood?


MORTLACH 25 YEARS OLD

Det spelar nog ingen roll vilken whiskyvän man frågar om Mortlach, alla lär hålla med. Få skotska destillerier har en lika habil högstanivå. Kanske är det detta som är orsaken till att jätten Diageo valt ut just Mortlach till ett av sina prioriterade destillerier för singelmalt. Mortlach har alltid haft nära band till Gordon & MacPhail och mängder med fat har fått resa den korta vägen mellan Dufftown och lagerhusen i Elgin. Kombinationen av Gordon & MacPhails importerade sherryfat och Mortlachs mustiga rådestillat har blivit en klassiker. Redan under 1960-talet buteljerade Gordon & MacPhail Mortlachwhisky i sin berömda Distillery Label-serie. Förra året fick denna serie ny luxuös design, men de underbara retroetiketterna finns kvar. Nu är det dags för en mäktig 25-åring från detta anrika Speyside-destilleri. Det är en sherryskönhet som lagrats på både förstagångsfyllda och refill-fat. Massor av frukt, choklad, marsipan och mörka bär. En helt ljuvlig whisky. Webblansering 31 jan.

Morthlach25

SLUTSÅLD
MORTLACH 25 YO, G&M DISTILLERY LABEL, 43 %

Säljstart: Torsdag 31 januari, webblansering
Artnr: 40373-01
Pris: 2 575 kr
Alkoholhalt: 43 %
Fat: First fill and and refill Sherry Casks
Ålder: 25 år
Antal flaskor till Sverige: 90 fl.

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


LINKWOOD 25 YEARS OLD

De som kan sin whiskyhistoria brukar tala om Linkwood som spindeldestilleriet. Historien är väl som alltid tillspetsad, men den är tacksam att berätta och lätt att komma ihåg. Den har sitt ursprung hos den excentriske destillerichefen Roderick MacKenzie som kom till Linkwood vid krigsslutet 1945. Under de 18 år han fick vara kvar på posten lär han inte ha tillåtit den minsta förändring, inte ens inköp av nya maltspadar eller städning, allra minst att ta bort spindelnät ur lagerhusfönstren. Mackenzie gjorde dock affärer med Gordon & MacPhail redan vid 1960-talets början och precis som en rad andra av traktens destillerier så fick Gordon & MacPhail ansvaret för att buteljera destilleriets singelmalt. 1971 tvingades dock MacKenzie se på när gamla Linkwood revs och ett helt nytt destilleri byggdes upp. Linkwood 25 är tillsammans med Mortlach de äldsta utgåvorna hittills i den nydesignade Distillery Label-serien. Det är en sherrylagrad storslagen whisky med klassiska toner av russin, fikon, kanel och allt som hör en stilren sherrylagring från Gordon & MacPhail till. Webblansering 31 jan.

LINKWOOD25

SLUTSÅLD
LINKWOOD 25 YO, G&M DISTILLERY LABEL, 43 %

Säljstart: Torsdag 31 januari, webblansering
Artnr: 40374-01
Pris: 2 304 kr
Alkoholhalt: 43 %
Fat: First Fill and Refill Sherry Casks
Ålder: 25 år
Antal flaskor till Sverige: 48 fl.

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET


 


LÄS MER OM FLER AKTUELLA WHISKYLANSERINGAR

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08