Compagnie des Indes – rom med stil och karaktär

Compagnie des Indes – rom med stil och karaktär

Nystjärna

Fristående franska rombuteljeraren Compagnie des Indes har hyllats för sina rena och oförvanskade single cask-buteljeringar.

Florent Beuchet är det kvalitetsinriktade lilla tremannaföretagets grundare, ägare, blender, brand ambassador och allt-i-allo. Han fäster stor vikt vid rommens olika stilar och karaktärer och menar att den moderna industrirommen suddat ut de ursprungliga stilarterna genom att göra rom som smakar ungefär på samma sätt från Barbados till Venezuela.

Compagnie des Indes hyllar den ärliga, äkta romen och de genuina lite kärva smakerna, eller som man själva säger ”the natural wonderful rum”.


Singelfat för Sverige från Söderhavet

Fijiöarna ligger så långt från Karibien man kan komma, men har fantastiska förutsättningar för att odla sockerrör och destillera rom. Trots det finns det faktiskt bara ett enda romdestilleri.

South Pacific Distillery ligger på den västliga delen av ögruppen. Jordmånen är vulkanisk vilket bland annat betyder att man inte behöver använda någon form av bekämpningsmedel. All skörd sker för hand och sockerrören får hög sockerhalt och låg andel tanniner. På destilleriet används både potstill och kolonn.

Detta singelfat, som är särskilt utvalt för svenska marknaden, består av en blandning av pot still och kolonndestillerad rom som har fått gifta sig samman innan fatlagringen påbörjades.

Doften är elegant med toner av cederträ, vanilj, farin, vit choklad, rosor, fläder och honung. Smaken är snyggt fruktig med drag av plommon, söta persikor, lite citrus och toner av rostat bröd. Eftersmaken är lätt, men elegant, med inslag av vit choklad och kokos samt en sofistikerad touch av lätt bitterhet.


SouthPacificRumFiji

SOUTH PACIFIC RUM FIJI, 8 YEARS OLD, 44%
Compagnie des Indes

Säljstart: Fredag 22 mars, utvalda butiker
Artnr: 40386-01
Pris: 619 kr
Alkoholhalt: 44%
Ursprung: Fiji, South Pacific Distillery
Typ: Engelska skolan, Single Blended Rum
Råvara: Melass
Jäsning: Upp till 72 timmar
Destillation: Potstill + kolonn
Destillerad: Juni 2010
Buteljerad: Februari 2019
Lagring: 8 år (ej solera)
Fat: Ex Bourbon – Single Cask #FSPS2
Sockerhalt: <3g/l, inget tillsatt socker
Totalt antal: 437 fl.
Antal flaskor till Sverige: 437 fl (hela fatet till Sverige)

Beställ på Systembolaget

 

 


LÄS MER OM COMPAGNIE DES INDES

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08