Glas

Till Trinidad reser vi med Compagnie des Indes, en fransk indie-buteljerare som blivit något av en komet på den internationella romhimlen. Hemligheten bakom framgångarna ligger i grundaren Florent Beuchets magnifika nätverk inom romvärlden och hans näst intill magiska förmåga att välja ut fina fat som hämtas hem till Frankrike för slutlagring i egna lagerhus innan de buteljeras och åter skeppas ut över världen.

Företagets varumärke är en hommage till de pionjärer som trafikerade Atlanten för att handla med dyrbara och sällsynta varor, däribland rom som snart blev den viktigaste lasten. Compagnie des Indes buteljerar rom från hela världen i mängder av stilar, men fäster alltid stor vikt vid ursprung, äkthet och terroir.

Trinidad T.D.L. High Proof

CDI

De två öarna Trinidad och Tobago delar statsförvaltning, tidigare var ögruppen en brittisk koloni, självständigheten proklamerades 1962. Öarna ligger bara tio kilometer utanför Venezuelas kust och har därför ett viktigt strategiskt läge för såväl handel som militära ambitioner. Öarna har närmast perfekta förutsättningar för att odla sockerrör.

Trinidad Distillers Limited TDL grundades 1949. Bolagets stora produkt är Angostura som tillverkas här och exporteras till världens alla länder. 1973 köptes närbelägna Fernandez Distillers upp och införlivades i verksamheten. Och när Caroni stängde 2003 blev TDL den enda kvarvarande romdestillatören på Trinidad.

Smaknoter

Trinidad

FÅTAL KVAR
TRINIDAD 2006 (12YO) T.D.L. HIGH PROOF, 60%, Compagne des Indes

Säljstart: Fredag 5 april, utvalda butiker
Artnr: 40387-01
Pris: 923 kr
Alkoholhalt: 60%
Ursprung: Trinidad, Trinidad Distillers Limited
Typ: Engelska skolan, Rum
Råvara: Melass
Destillation: Kolonn
Destillerad: Dec 2006
Buteljerad: Feb 2019
Ålder: 12 år (ej solera)
Fat: Ex bourbon single cask #TTDS5
Sockerhalt: <3g/l, inget tillsatt socker
Totalt antal: 311 fl.
Antal flaskor till Sverige: 288 fl.

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Aktuellt och läsvärt

NU SLÄPPS ÅRSALLOKERINGEN FRÅN SPRINGBANK
Läs mer

1423 – PÄRLA FRÅN DET GÖMDA LANDET
Läs mer

RÖKWHISKYN SOM INTE VILL VARA ISLAYWHISKY
Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08