Springbanksläpp x 3

Springbanksläpp x 3

Den tredje och nionde maj kan vara väl värt att notera i kalendern, då släpps nämligen svenska allokeringarna av nya Longrow Red, samt Springbank 15 YO och Hazelburn 10 YO.

Som vanligt, när det gäller Springbank, hade vi önskat betydligt större tilldelning – det kommer blott 150 flaskor vardera av de två sistnämnda. Däremot gläds vi mycket över att ha lyckats säkra drygt 600 flaskor av Longrow Red till svenska marknaden.

Springbank 15 YO

Sherryfat och Springbank är en skön kombination, Det är något med den kryddiga och robusta Springbankwhiskyn som gör att den blir rund, mjuk och elegant när den gifter sig med sherryfaten. Här är det 100% sherryfat. Grattis till de som lyckas lägga vantarna på en av de 150 flaskor som släpps.

Smaknoter

Springbank
SPRINGBANK 15 YO, 46%

Säljstart: Torsdag 9 maj, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40536-01
Pris: 976 kr
Alkoholhalt: 46%
Destillerad: N/A
Buteljerad: 2018
Ålder: 15 år
Fat: 100% Sherryfat
Totalt antal flaskor: N/A – Dock hårt allokerad
Antal flaskor till Sverige: 150 fl

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Hazelburn 10 YO

Problemet med att driva ett destilleri som bara producerar en bråkdel mot vad de stora drakarna gör, samtidigt som hela världen vill köpa det som vilar i lagerhusen, är såklart en ekvation utan lösning. När det gäller den trippeldestillerade och helt orökta Hazelburn är problemet egentligen ännu större eftersom tillverkningen är väldigt liten och allokeringen stenhård

Smaknoter

Hazelburn
HAZELBURN, 10 YO, 46%

Säljstart: Torsdag 9 maj, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40537-01
Pris: 598 kr
Alkoholhalt: 46%
Destillerad: N/A
Buteljerad: 2018
Ålder: 10 år
Fat: 100% Bourbonfat
Totalt antal flaskor: N/A – Dock hårt allokerad
Antal flaskor till Sverige: 167 fl

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Longrow Red – Pinot Noir

Sedan 2012 lanserar Springbank årligen sin Longrow Red. En buteljering som görs i små serier och som buteljeras cask strength efter slutlagring på olika typer av rödvinsfat. Flera av dessa utgåvor har varit smått sensationella. Trots detta upprepas de sällan utan Springbank söker hela tiden nya spännande smakkombinationer. Nu har turen kommit för den rökiga Longrow-whiskyn att möta kungsdruvan pinot noir. I det här fallet odlad långt borta på Nya Zeeland.

Smaknoter

Longrow Red

LONGROW RED 11 YO PINOT NOIR CASK STRENGTH, 53,1%

Säljstart: Fredag 3 maj, utvalda butiker + webb
Artnr: 40535-01
Pris: 979 kr
Alkoholhalt: 53,1%
Destillerad: N/A
Buteljerad: Januari 2019
Ålder: 11 år
Fat: 8 år på Bourbon Barrels + 3 år på Refill Pinot Noir Barriques (Grant Taylor’s Vali Vineyards, Nya Zealand)
Totalt antal flaskor: 9 000 fl
Antal flaskor till Sverige: 624 fl

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Aktuellt och läsvärt

LYXWHISKY FRÅN GORDON & MACPHAIL
Läs mer

KANYA – ASIENS BÄSTA WHISKY?
Läs mer

VÄLLAGRAD GRAINWHISKY OCH KAXIG HIGHLANDER
Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08