3 ikoner från springbank

3 ikoner från springbank

Springbank 21 yo – klassiker i ny tappning

Springbanks 21-åring är en av whiskyvärldens stora ikoner. När den lanserades låg den länge under radarn, tidig som den var i det växande maltwhiskyintresset. Länge kunde den köpas på Systembolaget till vad man i dag skulle beteckna som småpengar i sammanhanget. Så småningom fick fler och fler upp ögonen för detta mästerverk och den blev snabbt omtalad bland kännarna som något av de bästa man kunde prova. De första årens utgåvor var betydligt äldre än 21 år och i takt med att fler och fler ville köpa 21-åringen så tog man gamla fat till heders. Whiskyn var fenomenal och kom så småningom att pressa destilleriets lager till en rännil. Det hjälpte inte att priserna justerades allt brantare uppåt. Whiskyn var för bra för att inte köpas.

De senare åren har Springbank mycket sparsamt kunnat buteljera en 21-åring. När man nu gör det söker man sig i stor utsträckning till experimentfat som man var mycket tidiga att lägga sin whisky på. 2019 års utgåva är lagrad på portvins- och romfat. Det är en unik smakkombination som Springbank nu presenterar. 45 % är portvinsfat och 55 % romfat. Det är ingen slutlagring utan whiskyn har legat på sina respektive fat hela vägen.

Springbank 21 (2019 års buteljering) är som väntat en blommig fruktbomb med mängder av söta härliga smaker.

Smaknoter

Springbank

SLUTSÅLD
SPRINGBANK 21 YO 46%

Säljstart: Torsdag 23 maj, webblansering kl. 10:00
Artnr: 11236-01
Pris: 2 649 kr
Alkoholhalt: 46%
Buteljerad: 2019
Ålder: 21 år
Fat: 45% Portvinsfat, 55% Romfat
Totalt antal flaskor: 3 600 fl
Antal flaskor till Sverige: 84 fl

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Longrow 18 yo – fastlandsrökens tungviktare

När Springbank började göra klassisk dubbeldestillerad whisky i hårt rökig Islaystil var man i stort sett ensamma om detta på fastlandet. I dag är Longrow ett av de mest konsekventa varumärkena i den skotska industrin. Sedan 1974 tar man då och då till sitt hårt mältade korn och blåser upp kölnorna så de nästan spricker. Faktum är att man mältar kornet hårdare och längre (50-55ppm) än till och med på Islays sydkust. Longrow har blivit en omistlig whisky för alla whiskyvänner. Dess rök skiljer sig från de ofta mer gräsiga tonerna från ö-världen. Här möts man istället av en robustare, lite sotigare rök, klassiskt lagrad i en blandning av sherry och bourbonfat.

Smaknoter

Longrow18

SLUTSÅLD
LONGROW 18 YO, 46%

Säljstart: Torsdag 23 maj, webblansering kl. 10:00
Artnr: 12450-01
Pris: 1 449 kr
Alkoholhalt: 46%
Buteljerad: 2019
Ålder: 18 år
Fat: 75% Sherryfat, 25% Bourbonfat
Totalt antal flaskor: 4800 fl
Antal flaskor till Sverige: 114 fl

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Springbank 10 yo – historisk stilikon

Alla destillerier försöker fånga sin egen husstil, en whisky som på ett signifikant sätt är destilleriets eget varumärke. Få destillerier har lyckats göra det lika tydligt som Springbank. En Springbank 10 yo kan bara vara en Springbank, född i Campbeltown, mältad i Campbeltown och destillerad i en särdeles unik process, enligt en metod Springbank är ensamma om. Springbank 10 går inte att kopiera eller ens härma. Resultatet blir en robust, kryddig whisky med en stil som kanske mer än annan har ett unikt fingeravtryck som är lätt att känna igen, gång efter gång, efter gång. I det här fallet är 10-åringen lagrad på 40 % sherryfat, resterande del på bourbon.

Smaknoter

Springbank10

SPRINGBANK 10 YO, 46%

Säljstart: Fredag 7 juni, utvalda butiker + webb
Artnr: 40539-01
Pris: 598 kr
Alkoholhalt: 46%
Buteljerad: 2018
Ålder: 10 år
Fat: 60% Bourbonfat, 40% Sherryfat
Totalt antal flaskor: N/A – Hårt allokerad
Antal flaskor till Sverige: 450 fl

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08