Nikka levererar igen

Nikka levererar igen

Nikka 12 YO

Nu är det ett par år sedan det pressmeddelandet kom från Japan då Nikka berättade att deras åldersmärkta whisky skulle tas ur produktion. Nu är det troligen sista gången vi ser tolvåriga Nikka. Nikka 12 är en magnifik japansk blendwhisky som blandades första gången 2014. Whiskyn kommer från destilleriet Miyagikyo och blandas till största delen av destilleriets singelmalt och den berömda mjuka, runda majswhiskyn som körs i destilleriets Coffeypanna. Men det ingår också en mindre mängd mer robust lättrökt whisky från Yoichi Distillery.

 


Nikka 12yo

SLUTSÅLD
THE NIKKA 12 Y0, 43%
Säljstart: Torsdag 29 augusti, webblansering kl. 10.00
Artnr: 40606-01
Pris: 1 249 kr
Alkoholhalt: 43%
Blend: Maltwhisky från Miyagikyo, grainwhisky från Miyagikyo (Coffey Still) samt maltwhisky från Yoichi
Ålder: 12 år
Antal flaskor till Sverige: 300 fl.

Smaknoter

 


Nikka Single Malt Miyagikyo

När Nikka drog tillbaka sin åldersbestämda range lanserades Single Malt Miyagikyo NAS som den whisky som fick representera Miyagikyos husstil. Årets allokering kommer från en senare batch som blandats av en större mängd äldre whisky som lagrats på nya och återfyllda sherryfat.

Nikka Miyagiky

SLUTSÅLD
NIKKA SINGLE MALT MIYAGIKYO, 45%
Säljstart: Torsdag 29 augusti, webblansering kl. 10.00
Artnr: 40602-01
Pris: 875 kr
Alkoholhalt: 45%
Fat: Huvudsakligen ex sherryfat samt en mindre andel nya amerikanska ekfat
Antal flaskor till Sverige: 400 fl.

Smaknoter

 


Nikka Yoichi Single Malt

Nikkas första destilleri Yoichi byggdes 1934 på den plats där grundaren Masataka Taketsuru tyckte att förhållandena var som mest lika Skottland. Än i dag är Yoichi det destilleri som gör den mest ”skotska” whiskyn i Japan, fortfarande direkteldad och med större andel rökig malt i pannorna.

Nikka Yoichi

FÅTAL KVAR
NIKKA YOICHI SINGLE MALT, 45%
Säljstart: Torsdag 29 augusti, webblansering kl. 10.00
Artnr: 40603-01
Pris: 875 kr
Alkoholhalt: 45%
Fat: Nya amerikanska ekfat och ex sherryfat (nya och refill)
Antal flaskor till Sverige: 400 fl.

Smaknoter

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET
 

 

Förtydligande: I Japan är det tillåtet att blanda in whisky från andra länder och fortfarande beteckna spriten som japansk whisky. Symposion kommunicerar dom för oss kända komponenterna i denna whisky. Det är endast Nikka som känner till det exakta receptet.


Aktuellt och läsvärt

Trippel från Benromach – Sassicaia Wood Finish, 15-årig sherrybomb och nya Cask Strength Batch 1
Läs mer

National Rums of Jamaica – Romvärldens motsvarighet till Islay
Läs mer

MARS Shinshu Komagatake – Japansk höghöjdswhisky
Läs mer

Foursquare Patrimonio – Dubbellagrad Single Blended Rum från dreamteamet Gargano och Seale
Läs mer

Caol Ila på lyxigt vinfat – G&M levererar rökwhisky i högsta divisionen
Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08