Le Gin – Small Batch Gin från Drouin

Le Gin – Small Batch Gin från Drouin

Familjen Drouin, med pappa Christian och sonen Guillaume i spetsen, räknas av många som världsmästare i Calvados och har kammat hem fler guldmedaljer än vad som känns meningsfullt att räkna. 2013 tilldelades man den mest ärofyllda utmärkelse ett destilleri kan få vid World Spirits International Competition; ”Best Distillery in the World”.

När nu far och son bestämt sig för att göra gin, gör man den självfallet med sitt berömda äppeldestillat som bas. Mer än 30 olika äppelsorter från egna odlingar och ytterligare åtta olika kryddor, bär och örter ingår i receptet. Vid sidan av huvudingrediensen äpple och omistliga ginkryddan enbär bidrar rosor och citron med blommig elegans medan ingefära, vanilj, kanel och mandel levererar mjuk och kryddig fyllighet. Kardemumma tillför fruktiga toner och rondör.

Produktionen är småskalig och hantverksmässig; Ingredienserna macererar under lång tid i äppeldestillat innan de redistilleras var för sig för att sedan slutblandas. Blandingen görs batchvis och helt manuellt och brukar variera något från gång till gång.

Resultatet är en storslagen gin som är elegant, kryddig och kraftfull och som kan njutas ren eller blandas i cocktails.

Christian Drouin

Le Gin de Christian Drouin, 42%

Säljstart: Onsdagen 16 oktober
Artnr: 83177-01
Pris: 429 kr
Alkoholhalt: 42%
Ursprung: Normandie, Frankrike
Huvudråvara: Äpple, mer än 30 olika sorter används
Destillation: Dubbeldestillerad i kopparpanna (potstill)
Smaksättare: Enbär, rosor, citron, ingefära, vanilj, kanel, mandel, kardemumma
Total antal flaskor: 2850 fl

Smaknoter

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Gin & Tonic

Gin och Tonic är helrätt i de flesta sammanhang. Så här blandar du en GT med fräsch äpplig twist:
Fyll ett ballongglas, eller longdrinkglas, med is. Häll på valfri mängd gin och fyll upp med tonic av bättre sort. Garnera med två tunt skurna äppelskivor och en ännu tunnare skiva ingefära.

Negroni

Negroni sägs ha skapats år 1919 på Caffè Casoni i Florens när stamgästen greve Negroni bad bartendern förstärka favoritdrinken Americano genom att byta ut sodavattnet mot gin.
Rör likar delar Le Gin, Campari och Martini Rosso med is och sila sedan upp i isfyllt tumblerglas. Garnera med apelsinskal.

Dry Martini

Trots att 007 föredrar sin drajja skakad, propsar vi på att denna klassiker blir bäst, och mindre vattenskadad, när den rörs.
Rör Le Gin med sked i en isfylld shaker. Stänk torr vermouth i ett kylt cocktailglas och rulla över glasets innerväggar. Häll ut överflödig vermouth. Sila ner ginen i cocktailglaset. Garnera med en oliv, eller varför inte på familjen Drouins vis, med liten bit färsk ingefära.

 


Aktuellt och läsvärt

Kornog – Rökwhisky från Bretagne Läs mer

Jean Fillioux – Från far till son i fem generationer Läs mer

Armagnac de Montal – för gastronauter och samlare Läs mer

Rykande färskt boksläpp Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08