Cognac Jean Fillioux – Från far till son i fem generationer

Cognac Jean Fillioux – Från far till son i fem generationer

1880 grundade Honoré Fillioux sitt världsberömda cognacshus sedan han lärt sig konsten att blanda cognac av självaste Hennesy. Familjens egendom, Domaine de La Pouyade, ligger i hjärtat av Grande Champagne, mitt i den så kallade gyllene triangeln, cognacvärldens epicentrum, som bildas av byarna Verrieres, Angeac-Champagne och Juillac-le-Coq. Ädlare än så här blir inte cognac!

PascalIdag är det fjärde och femte generationen Fillioux som driver gården. Pascal J. Fillioux tog över verksamheten från sin far 1982 och har sedan 2003 fått sällskap av sonen Christophe. Den småskaliga produktionen säljs nästan uteslutande till fashionabla restauranger och lyxhotell i Paris, Tokyo, New York och andra världsstäder. I England är till exempel Fillioux huscognac på trestjärniga Michelinkrogarna Waterside Inn och The Fat Duck. Även Gordon Ramsay serverar Fillioux på sina toppkrogar.

Pascal Fillioux är noggrannheten själv. Ingen flaska undgår hans rigorösa kontroll. Från vinrankorna på fälten till etikettering vakar han över allt som sker med familjens cognac, såsom familjen alltid har gjort. Pascal är ingen förnyare, metoderna är desamma som hans farfars far använde och tekniken är i mångt och mycket ålderdomlig.

Det går mängder med berättelser om hur Pascal Fillioux tillbringar timmar, dagar och nätter, julafton som tisdagsförmiddagar i sina källare där han doftar och söker efter de perfekta blandningarna. Men han är lika ofta ute på fälten – odlingarna täcker 25 hektar – där han själv planterar vinrankorna, handplockar druvor och följer varje steg i fruktens mognad. Han övervakar också fattillverkningen; är med och väljer ut den bästa limousineken och styr upp rostningen. Allt för att möjliggöra lång fatlagring.

Sonen Christophe har onekligen stora skor att fylla när han nu tar över ansvaret som källarmästare hos det anrika cognacshuset som kallats cognacs motsvarighet till Romanée Conti.

Balzac

SLUTSÅLD
Balzac XO, 40%
A Pascal J. Fillioux Selection

Säljstart: Onsdagen 9 oktober
Artnr: 87760-01
Pris: 998 kr
Alkoholhalt: 40%
Ursprung: Appelation Cognac Contrôlée
Druvor: Ugni Blanc
Ålder: ≥12 år
Fat: Limousine ek

Smaknoter

Trez vieux

SLUTSÅLD
Jean Fillioux Très Vieux, 40%

Säljstart: Onsdagen 9 oktober, webblansering kl. 10.00
Artnr: 87978-01
Pris: 1 135 kr
Alkoholhalt: 40%
Ursprung: Appelation Cognac Grande Champagne Contrôlée
Druvor: Ugni Blanc
Ålder: ≥25 år
Fat: Limousine ek

Smaknoter

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Reserve familiale

SLUTSÅLD
Jean Fillioux Réserve Familiale, 40%

Säljstart: Onsdagen 9 oktober, webblansering kl. 10.00
Artnr: 82093-01
Pris: 3 570 kr
Alkoholhalt: 40%
Ursprung: Appelation Cognac Grande Champagne Contrôlée
Druvor: Ugni Blanc
Ålder: ≥50 år
Fat: Limousine ek

Smaknoter

Aktuellt och läsvärt

Kornog – Rökwhisky från Bretagne Läs mer

Le Gin – Small Batch Gin från Drouin Läs mer

Armagnac de Montal – för gastronauter och samlare Läs mer

Rykande färskt boksläpp Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08