Caol Ila på portvinsfat

Caol Ila på portvinsfat

Crook FamilyAtt slutlagra whisky på vinfat är en intressant företeelse som trots att den blott är några decennier gammal mer eller mindre revolutionerat whiskyvärlden. I dag experimenterar i stort sett samtliga destillerier med finishing, det vill säga att man drar om faten och låter en lagrad whisky få en tids andra lagring på ett fat som tidigare innehållit vin eller något annat.

Ett av de allra första experimenten var när Glenmorangie började slutlagra på just portvinsfat. Och med facit i hand har portvinsfat visat sig vara en av de mest lyckade fattyperna att lagra på.

Rökig Islaywhisky används dock relativt sällan för finishlagring, men när vinets och ekens smaker förenas med den torviga whiskyn uppstår magi. Det vågar vi påstå ha skett just med den här Caol Ilan, som buteljerats av Vintage Malt Whisky Company, i deras uppskattade Coopers Choice-serie.

Caol Ila

SLUTSÅLD
Caol Ila Peat & Fruit, Port Wood Finish, 55%
Cooper’s Choice

Säljstart: Torsdag 21 november, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40678-01
Pris: 799 kr
Alkoholhalt: 55%
Buteljerad: 2019
Fat: American Oak + Port Wood Finish, Cask No. 9393
Total antal flaskor: 360 fl
Antal flaskor till Sverige: 102 fl

Smaknoter

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Aktuellt och läsvärt

Symposion 25 år – firar med jubileumsbuteljeringar från Gordon & MacPhail Läs mer

Longrow 21 – Nyhet i Springbanks Core Range Läs mer

Taketsuru – Kronjuvelen från Nikka Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08