Longrow 21 – nyhet i Springbanks Core Range

Longrow 21 – nyhet i Springbanks Core Range

Springbank är ett av Skottlands mest fascinerande destillerier, egensinnigt, annorlunda och oerhört framgångsrikt på många sätt. Att det tillhör ett litet fåtal som väljer att även marknadsföra sin whisky under andra varumärken än destillerinamnet är en kuriositet i sig.

Rökig whisky började Springbank tillverka 1973. När experimentet så småningom lanserades fick det namnet Longrow efter ett, sedan länge, nedlagt destilleri i Campbeltown. Longrow blev snabbt en succé. Inget annat fastlandsdestilleri hade låtit malten torka lika länge över de pyrande torveldarna och whiskyn fick en intensiv, kraftfull och mångbottnad rök.

I dag är efterfrågan på Longrow vida större än tillgången och gammal Longrow är svårfångad. Därför är det särskilt intressant att Springbank meddelat att Longrow 21 ska ingå i destilleriets core range. Årets förstautgåva är begränsad till 3 600 flaskor globalt, varav 6 släpps på Systembolaget.

Longrow 21

SLUTSÅLD
Longrow 21 YO, 46%

Säljstart: Torsdagen 21 november, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40667-01
Pris: 2 499 kr
Alkoholhalt: 46%
Ålder: 21 år
Fat: Sherry & Bourbonfat
Buteljerad: 2019
Total antal flaskor:  3 600 fl
Antal flaskor till Sverige: 6 fl

Smaknoter

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Aktuellt och läsvärt

Symposion 25 år – firar med jubileumsbuteljeringar från Gordon & MacPhail Läs mer

Peat & Fruit – Caol Ila med Port Wood Finish Läs mer

Taketsuru – Kronjuvelen från Nikka Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08