Cinderella Whisky Fair – Symposion på plats med nyheter, rariteter, producentbesök och Master Classes

Cinderella Whisky Fair – Symposion på plats med nyheter, rariteter, producentbesök och Master Classes

Nu lättar vi whiskyankaret och går ombord på Cinderella. Mellan den 13 och 15 februari väntar tre hejdundrande seglatser på whiskyhavet Östersjön. Ni som varit med på Cinderella Whisky Fair förr om åren vet vilken högtidsstund det är, och för alla er som åker med för första gången kan ni tryggt skruva upp förväntningarna.

Med oss ombord har vi ett brett sortiment fullproppat med intressanta nyheter och häftig whisky från 12 av våra producenter. Självklart har vi med klassiker som Springbank, Cooper’s Choice och inte minst Nikka där vi har gjort en djupdykning och hittat åldersbestämda rariteter som Taketsuru 25 Years Old och Yoichi 20 Years Old. Men också flera andra utgåvor från denna mästerliga japanska producent. Skottarna är minsann inte dåliga de heller. Uppe i taxfreebutiken glänser Gordon & MacPhail med whisky ända tillbaka till 1960-talet på hyllorna i vanlig ordning.

Särskilt glada är vi åt våra nya samarbetspartners. Underbara Arran är med oss för första gången och finns representerade ombord med fem olika buteljeringar, till exempel den nya 21-åringen som har hissats av recensenterna och den fatstarka, 20-åriga, Arran Brodick Bay med häftiga Olorosoinslag. Ytterligare en spännande ny bekantskap är det franska destilleriet Rozelieures som vi kommer att få se en hel del av framöver. Rozelieures är ett ungt destilleri, men redan det största av Frankrikes drygt 30 whiskydestillerier. Deras whisky mältas på egna maltgolv och har en hög miljöprofil. Med oss ombord har vi en vinlagring från klassiska Vosne Romanée i Bourgogne. En annan helt unik nyhet, som bara kan köpas och provas på Cinderella har vi hämtat i Indien. Det är en rökig single cask från Paul John som buteljerats exklusivt för Viking Line; en mäktig indisk skönhet på imponerande 57,5 %.

Vi är också väldigt glada över att den japanska flaggan nu vajar stolt ombord. Vi öppnar näst intill en japansk whiskyambassad med flera spännande nyheter. Vi har med oss whisky från Okayama, Yamazakura, Mars, Ichiro’s Malt och självklart Nikka med ett tiotal buteljeringar.

I montern träffar du naturligtvis våra egna experter men också representanter från våra producenter. Från Springbank kommer Cara Wilson, från Arran kommer whiskyprofilen Andy Bell, vår gamle vän Andrew Crook är på plats med sin Cooper’s Choice-portfölj samt en 43% literbuteljering av The Ileach. Nikka representeras av Clémence Viault och indiska Paul John av Shilton Almeida.

Vill du gå på en intressant Master Class så spänner vi bågen högt med både nyheter och rariteter. På Viking Lines hemsida kan du boka plats på exklusiva provningar med Springbank, Nikka och Arran, samtliga leds av destilleriernas representanter.

Det är som synes välfyllda dagar som väntar ombord. Hoppas vi ses på whiskyhavet!

LADDA NER SORTIMENTSLISTA

 

 


Våra Master Classes ombord

Springbank: Core Range & Limited Releases
Provningsledare: Cara Wilson, Springbank
Pris: 299 kr
Tidpunkt: Utresa 13/2, 14/2, 15/2, kl. 21–22

Hazelburn 10 Years Old 46%
Springbank 15 Years Old 46%
Springbank 15 Years Old Rum Wood 51%
Longrow 21 Years Old 46%
Longrow Peated 46%

NIKKA: Novelty & Rare Releases
Provningsledare: Clémence Viault, Global Ambassador Nikka Whisky
Pris: 349 kr
Tidpunkt: Återresa 14/2, 15/2, 16/2, kl. 13–14

NIKKA DAYS 40%
Taketsuru 17 Years Old 43%
Taketsuru 21 Years Old 43%
Miyagikyo Single Malt 45%
Yoichi Single Malt 45%

Arran: New & Rare
Provningsledare: Andy Bell, Arran Distillers
Pris: 299 kr
Tidpunkt: Utresa 13/2, 14/2, 15/2, kl. 18–19

Arran 18 Years Old 46%
Arran 21 Years Old 46%
Arran Bodega – Sherry Cask Strength 55,8%
Arran Machrie Moor Cask Strength, 3rd Ed. 58,5% Limited ed.
Arran Brodick Bay 20 Years Old 49,8% Limited ed.

 

Master Classes på bokas på Viking Lines hemsida.
Boka Master Classes här

 

 


Våra varumärken ombord:

Springbank

Longrow

Hazelbrun

  

Arran

Coopers

iLeach

  

Cadenhead

Nikka

Mars

  

Ichirios

Okayama

Rozelieurs

  

Paul John

Gordon

yamazakura

  

 

 


Aktuellt och läsvärt

Nytt Springbanksläpp med Sverigeunik Longrow – Högtidsstund för Springbankälskare med sju olika buteljeringar Läs mer

Romhandlare sedan 1842 – Systembolaget släpper fyra storstilade rombuteljeringar från Cadenhead’s Läs mer

Fyrtal i whisky från Skottlands äldsta buteljerare – Cadenhead’s är tillbaka på Systembolaget med fyra riktigt spännande whiskies Läs mer

Rökfylld ”Bunna” på Sauternesfat – Ny Sweet & Smoky-buteljering från Cooper’s Choice Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08