Springbanks förstafemma fulltalig

Springbanks förstafemma fulltalig

Den femte och, som det sades vid seriens introduktion, avslutande utgåvan i Springbanks Local Barley-serie är destillerad av Optic-korn från High Cattadale Farm på sydligaste Kintyre, några miles söder om Campbeltown. Springbank köpte en ansenlig del av 2008 års skörd som sedan magasinerades för att mältas och destilleras året därpå.

Springbank är synonymt med Campbeltown. Få andra destillerier, om ens något, är lika lokalt förankrade. Hela kedjan, från ax till flaska, sker på samma plats – och på i stort sett samma ålderdomliga vis som det alltid gjort. Springbank värnar sin stad och sin plats i whiskyhistorien och det är mot den bakgrunden som Local Barley-serien ska ses. Lokala leverantörer, närodlat korn och lokalt samarbete blir slutligen en unikt lokal whisky.

De fem utgåvorna har hämtat sitt korn från fyra gårdar, där High Cattadale Farm stått för levererans till de två senaste; nummer fyra och fem. Om detta blir den sista utgåvan vet vi inte. Rykten går om att det ligger fler buteljeringar i pipeline. Detta är i så fall hemligheter som stannat i borta i Campbeltown och vi får tålmodigt vänta och se vad framtiden för med sig.

 


Springbank local barley

SLUTSÅLD
SPRINGBANK 10 YO LOCAL BARLEY, 56,2%

Säljstart: Fredag 14 februari, utvalda butiker samt webblager
Artnr: 40702-01
Pris: 1 062 kr
Alkoholhalt: 56,2%
Ursprung: Campbeltown, Skottland
Typ: Single Malt Scotch Whisky
Kornsort: Optic (från High Cattadale Farm  på Kintyre-halvön)
Malt: Egenmältad, medelhårt rökt malt, 12-15 ppm
Jäsning: 72-110 timmar
Destillation: Juli 2009, destillerad två och en halv gång
Buteljerad: Oktober 2019
Ålder: 10 år 
Fat: 77% Bourbonfat, 20% Sherryfat, 3% Portvinsfat
Totalt antal flaskor: 9 000 fl
Antal flaskor till Sverige: 522 fl

Smaknoter

Utgåvor i Local Barley-serien

kategorier Local barley


Aktuellt och läsvärt

Den goa whiskyn från Goa, nu ännu goare
– Ny PX-finish från Paul John Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08