Miyagikyo firar 50 år med två rariteter

Miyagikyo firar 50 år med två rariteter

Det var en lycklig Masataka Taketsuru som 1969, efter flera års förberedelser, kunde inviga sitt andra destilleri utanför staden Sendai på Japans östkust. Miyagikyo är Nikkas arbetshäst med rejäl kapacitet både när det gäller potstilldestillerad singelmalt och kolonndestillerad grainwhisky.

Nikkas whisky är synnerligen eftertraktad och äldre utgåvor har, i den mån de överhuvudtaget existerar, blivit allt dyrare och sätter idag prisrekord på samlarmarknaden. Intresset har gjort att lagerhusen både på Yoichi och Miyagikyo dränerats på äldre fat och Nikka har vakat som hökar över de få fat de haft kvar.

För att uppmärksamma de 50 åren av whiskytillverkning vid Miyagikyo har de dock beslutat att lansera två ytterst exklusiva jubileumsutgåvor – en från vardera Yoichi respektive Miyagikyo – där deras äldsta whisky kommer till användning. Man har använt whisky från fem decennier, bland annat whisky från de allra första faten som destillerades vid Miyagikyo. Totalt producerades endast 700 flaskor. Den lilla upplagen och den ytterst eftertraktade whiskyn gör att priset skjuter i höjden, men investeringspotentialen är desto större på en marknad där japansk whisky ständigt slår prisrekord.

 


Miyagikyo

SLUTSÅLD
MIYAGIKYO 2019 LIMITED EDITION 50TH ANNIVERSARY, 48%

Säljstart: Torsdag 27 februari, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40248-01
Pris: 29 995 kr
Alkoholhalt: 48%
Ursprung: Sendai, Japan
Typ: Single Malt Whisky
Destillerad: 60-, 70-, 80-, 90-, 00-tal.
Buteljerad: 2019
Ålder: Ej angiven
Totalt antal flaskor: 700 fl.
Antal flaskor till Sverige: 6 fl.

Smaknoter

Yoichi

SLUTSÅLD
YOICHI 2019 LIMITED EDITION 50TH ANNIVERSARY, 48%

Säljstart: Torsdag 27 februari, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40252-01
Pris: 29 995 kr
Alkoholhalt: 48%
Ursprung: Hokkaido, Japan
Typ: Single Malt Whisky
Destillerad: 60-, 70-, 80-, 90-, 00-tal.
Buteljerad: 2019
Ålder: Ej angiven
Totalt antal flaskor: 700 fl.
Antal flaskor till Sverige: 6 fl.

Smaknoter

Aktuellt och läsvärt

Rozelieures
- Sherry och rök med fransk finess Läs mer

Dubbellagrad Guyana-Rom från Rum Nation Läs mer

Caroni
- Karibiens Port Ellen Läs mer

Sherrybomb från Goa
- Paul John med Oloroso-finish Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08