Jamaica – romvärldens Islay

Jamaica – romvärldens Islay

Hampden Estate gör vad som brukar beskrivas som den mest esterrika av världens alla romsorter. Destilleriet ligger i Trelawny på nordvästra delen av ön. Här har man destillerat rom sedan 1750 och mycket är sig likt i det ålderdomliga destilleriet. Den tunga och maffiga esteromen som Hampden är kända för görs uteslutande i Potstills. Man använder sig av surmäsk så kallad ”dunder” där mäsk- och drankrester från föregående körningar sätts att jäsa om och om. Hampden själva lyfter fram fem hörnpelare: Egendomens klara källvatten, spontanjäsning med ”dunder”, potstilldestillering, tropiklagring och att man aldrig eftersötar eller färgar någon rom. Jäsningen sker i gamla orörda jäshus där jästcellerna sitter i jäskar och väggar. Hamden ägs sedan 2009 av familjen Hussey som residerar i The Great House som fått ge sitt namn till den en ny ytterst potent esterbomb på mäktiga 59%.


Hampden

HAMPDEN THE GREAT HOUSE, 59%

Säljstart: Fredag 27 mars
Artnr: 40739-01
Pris: 1 045 kr
Alkoholhalt: 59%
Ursprungsland: Jamaica
Skola: Brittisk
Ålder: NAS
Fat: Ex Bourbon
Lagring: Hampden Estate
DestilleringPot Still
Antal flaskor till Sverige: 60 fl.

Smaknoter

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Aktuellt och läsvärt

Rozelieures
- Sherry och rök med fransk finess Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08