Tre nya buteljeringar från klassiska Springbank

Tre nya buteljeringar från klassiska Springbank

Springbank är ett av världens mest populära whiskydestillerier. Det är i och för sig en avundsvärd position, men den blir komplicerad när man bara destillerar delar av året och när den totala produktionen inte är större än drygt 700 000 liter LPA (liters pure alchohol). Om man bortser från små hantverksdestillerier och destillerier under uppstart så är Springbank ett av de minsta i Skottland. Den stora efterfrågan och den lilla produktionen gör att det blir huggsexa om det som produceras. Som en av Springbanks första samarbetspartners på exportmarknaden så har Symposion glädjande nog ett lågt könummer när batcherna ska fördelas. Därför kan vi med stolthet lansera tre nya eftertraktade buteljeringar.


LONGROW RED 13 YO, 51,6%

2012 lanserade Springbank för första gången sin rökiga whisky Longrow i en rödvinslagrad version. Longrow Red blev en fullträff och sedan dess har flera nya omgångar tagits fram, varje gång med en ny typ av rödvinsfat. Nu får Longrow för första gången möta ett chilenskt vinfat. Whiskyn har lagrats på bourbon- och sherryfat under tio år och därefter i tre år på ett cabernet sauvignon-fat från Mont Gras Intriga Estate i Alto Maipo alldeles vid foten av de chilenska Anderna.

Longrow 13 YO

Säljstart: Torsdag 7 maj kl. 10:00
Artnr: 40247-01
Pris: 956 kr
Alkoholhalt: 51,6%
Buteljerad: 2019
Ålder: 10 + 3 år
Fat: Bourbon, sherry och rödvinsfat
Antal flaskor totalt: 9000 fl.
Antal flaskor till Sverige: 624 fl.
Smaknoter

SE BUTIKER SOM SÄLJER ARTIKELN

 

 


SPRINGBANK 25, 46%

Gammal Springbank är sensationell. Det upptäckte whiskyvärlden i början av det nya milleniet och de välfyllda lagerhusen började raskt tömmas på äldre fat.
Gammal Springbank är ytterst eftertraktad och när den buteljeras är det minst sagt hårdvaluta. Springbank 25 är den äldsta och mest anspråksfulla utgåvan i Springbanks range. 2020 års tappning har lagrats på sherry- och bourbonfat.

Springbank 25 YO

Säljstart: Torsdag, kl 10:00
Artnr: 40724-01
Pris: 4 979 kr
Alkoholhalt: 46%
Buteljerad: 2020
Ålder: 25 år
Fat: 50 % Bourbon- 50 % sherryfat
Antal flaskor totalt: 1 200 fl.
Antal flaskor till Sverige: 30 fl.
Smaknoter

SE BUTIKER SOM SÄLJER ARTIKELN

 

 


SPRINGBANK 12, 55,3%

Åldersbestämd whisky är något av ett signum för Springbank. Få destillerier klarar att hålla fast vid ålderssiffrorna på sina buteljeringar. De måste välja NAS-vägen (no age statement) och använda allt yngre whisky. Men Springbank kämpar på och kan tack vare små volymer slå vakt om den kvalitetsstämpel som ålderssiffran är. Springbanks tolvåring är en klassiker. I den här begränsade utgåvan är den buteljerad som cask strength på rejäla 55,3 %.

Springbank 12 YO

Säljstart: Torsdag, kl 10:00
Artnr: 40205-01
Pris: 799 kr
Alkoholhalt: 55,3%
Buteljerad: 2020
Ålder: 12 år
Fat: 65 % Bourbon- 35 % sherryfat
Antal flaskor totalt: ingen uppgift
Antal flaskor till Sverige: 111 fl.
Smaknoter

SE BUTIKER SOM SÄLJER ARTIKELN

 

 


Aktuellt och läsvärt

Rozelieures Fumé Collection
- Sherry och rök med fransk finess Läs mer

Abuelo Two Oaks
- Dubbellagrad rom från hyllad Panama-producent Läs mer

Nikka Coffey Malt
- Eftertraktad kolonndestillerad maltwhisky Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08