Cooper’s Choice – skotsk Islaymästare

Cooper’s Choice – skotsk Islaymästare

Vintage Malt är på flera sätt okrönta Islaymästare. Få om någon oberoende buteljerare kan visa upp en lika gedigen cv när det gäller att buteljera Islaywhisky. Ofta har man med hjälp av ett innovativt fatarbete också levererat nya smaker och på olika sätt berikat bilden av Islay. Nu kommer tre nya lanseringar som förstärker detta.


BUNNAHABHAIN SWEET & SMOKY MOSCATEL, 47,4%

Muskatdruvan är en av världens mest spridda druvor. Den används ofta till söta dessertviner. Att lagra whisky på muskatfat är däremot mycket ovanligt. Det har dock visat sig bli en lyckad och annorlunda kombination de få gånger så har skett. I Cooper’s Choice-serien har familjen Crook nu tappat upp en hårt rökt ”Bunna” som slutlagrats på just moscatelfat.

Bunnahabhain Sweet and smoky

Säljstart: Onsdag 22 maj, kl. 10:00
Artnr: 40749-01
Pris: 799 kr
Alkoholhalt: 47,4%
Destillerad: Anges ej
Buteljerad: 2020
Ålder: N.A.S.
Fat: American oak och moscatel
Antal flaskor totalt: 300 fl.
Antal flaskor till Sverige: 282 fl.
Smaknoter

SE BUTIKER SOM SÄLJER ARTIKELN

 

 


CAOL ILA SMOKY & SHERRY OLOROSO, 57%

När rök och sherry dundrar in över smaklökarna kan det bli en vådlig och gropig resa. De två smakmässiga storheterna är inte alltid i fas med varandra och risken för kollision är hög. Men när samspelet fungerar är det en hisnande upplevelse som gör whiskyentusiasterna saliga. I denna högoktaniga Cooper’s Choice på 57 % möter en hårt rökt Caol Ila ett fruktigt och blommande sherryfat, spänn fast säkerhetsbältena. Det här är gott.

Caol Ila Oloroso

Säljstart: Onsdag 22 maj, kl. 10:00
Artnr: 40750-01
Pris: 799 kr
Alkoholhalt: 57%
Destillerad: Anges ej
Buteljerad: 2020
Ålder: N.A.S.
Fat: American oak, därefter Slutlagrad på olorosofat
Antal flaskor totalt: 700 fl.
Antal flaskor till Sverige: 360 fl.
Smaknoter

SE BUTIKER SOM SÄLJER ARTIKELN

 

 


KILNAUGTHON SECRET ISLAY, 57%

Kilnaugthon är en så kallad Mystery Malt. Vintage Malt har fått fylla fat mot löfte om att inte tala om vilket destilleri det är frågan om. Destilleriet slår på så sätt vakt om sitt varumärke och sina egna buteljeringar. Men det brukar ofta finnas ledtrådar i de ”mystiska” namnen som gör att man med lite efterforskningar kan lösa gåtan. Kilnaugton heter bukten vid Port Ellen där Kilnaugton Bay är en av Islays vackraste stränder. Här är sydkusten förförisk, fylld av whiskyromantik och de tre klassiska sydkustdestillerierna Ardbeg, Lagavulin och Laphroaig ligger bara några kilometer från varandra. Mer ledtrådar än så bjuder inte Vintage Malt på, men de medger att whiskyn kommer från ett av öns mest berömda destillerier. I det här fallet har man för första gången i Vintage Malts historia valt att lägga den rökiga råspriten på ett rödvinsfat från spanska Rioja.

Kilnaughton

Säljstart: Fredag 12 juni kl. 10:00
Artnr: 40751-01
Pris: 749 kr
Alkoholhalt: 57%
Destilelrad: Anges ej
Buteljerad: 2020
Ålder: N.A.S.
Fat: Singelfat som tidigare haft ett rött Riojavin
Antal flaskor totalt: 300 fl.
Antal flaskor till Sverige: 252 fl.
Smaknoter

SE BUTIKER SOM SÄLJER ARTIKELN

 

 


Aktuellt och läsvärt

Rozelieures Fumé Collection
- Sherry och rök med fransk finess Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08