Hampden Great House – Distillery Edition

Hampden Great House – Distillery Edition

Hampden Estate gör vad som brukar beskrivas som den mest esterrika av världens alla romsorter. Destilleriet ligger i Trelawny på nordvästra delen av Jamaica. Här har man odlat sockerrör sedan åtminstone 1753 och mycket är sig likt i det ålderdomliga destilleriet.

Den tunga och maffiga högester-rommen som Hampden är kända för görs uteslutande i potstills. Man använder sig av surmäsk, så kallad ”dunder”, där mäsk- och drankrester från föregående körningar sätts att jäsa om och om igen. Jäsningen sker i gamla orörda jäshus där de vilda jästcellerna huserar i jäskar, luft och väggar.

Hampden lyfter själva fram sina fem hörnpelare: Egendomens klara källvatten, spontanjäsning med ”dunder”, potstilldestillering, tropisk lagring och att man aldrig eftersötar eller färgar någon rom.

Hampden ägs sedan 2009 av familjen Hussey som residerar i egendomens ståtligt vackra stora herrgårdsbyggnad från 1779. ”The Great House” har lånat sitt namn till en rom som normalt endast säljs på destilleriet, men som nu funnit sin väg till Europa genom Luca Garganos försorg.

Hampdens Master Distiller, Vivian Wisdom, har skapat Great House Distillery Edition genom att blanda två av destilleriets mest representativa marques; den extremt esterrika <>H (900-1000 gr/hlpa) och den något mer sansade OWH (40-80 gr/hlpa). Resultatet är en ytterst potent smakbomb på mäktiga 59%.


Hampden

SLUTSÅLD
THE HAMPDEN, GREAT HOUSE DISTILLERY EDITION, 59%

Säljstart: Måndag 1 juni, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40739-01
Pris: 1 043 kr
Alkoholhalt: 59%
Ursprung: Trelawny, Jamaica
Typ: Engelska skolan, Pure Single Jamaican Rum
Råvara: Melass
Vatten: Från källa ca 4km söder om destilleriet
Jästtyp: Vildjäst
Jäsning: Lång, 8-15 dagar
Destillation: Pot Still, Double Retort
Fat: Bourbonfat, 100% tropisk lagrad på Hampden Estate Distillery
Distillery Marques: Blend av OWH (40-80 gr/hlpa) och <>H (900-1000 gr/hlpa)
Ålder: Anges ej
Sockerhalt: Inget tillsatt socker
Antal flaskor totalt: Ca 3 000 fl.
Antal flaskor till Sverige: 60 fl.
Smaknoter

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Aktuellt och läsvärt

Hundraåring i fint sällskap
- Armagnac De Montal släpper jubileumsårgångarna 1920, 1930, 1940, 1950, 1960, 1970 och 1980 Läs mer

Islay-trippel
- Cooper’s Choice bjuder på tre spännade Islay-släpp Läs mer

Benromach Organic
- Först med ekologisk maltwhisky Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08