Islay-trippel från Cooper’s Choice

Islay-trippel från Cooper’s Choice

Vintage Malt Whisky Company i Glasgow är företaget bakom bl.a. Cooper’s Choice och populära The Ileach. Få oberoende buteljerare kan visa upp en lika gedigen cv när det gäller att buteljera Islaywhisky. Nu lanseras ytterligare tre Islaybuteljeringar; två med finish på starkvinsfat och en från hemligt destilleri.


Caol Ila Smoke & Sherry

När rök och sherry dundrar in över smaklökarna kan det bli en vådlig och gropig resa. De två smakmässiga storheterna är inte alltid i fas med varandra och risken för kollision är hög. Men när samspelet fungerar är det en hisnande upplevelse som gör whiskyentusiasterna saliga. I denna högoktaniga Cooper’s Choice på 57 % möter en hårt rökt Caol Ila ett fruktigt och blommande sherryfat, spänn fast säkerhetsbältena. Det här är gott!

Caol Ila Oloroso

SLUTSÅLD
CAOL ILA SMOKE & SHERRY, OLOROSO SHERRY CASK FINISH, 57%
Cooper’s Choice

Säljstart: Tisdag 2 juni, utvalda butiker
Artnr: 40750-01
Pris: 799 kr
Alkoholhalt: 57%
Ursprung: Islay, Skottland
Typ: Single Malt Scotch Whisky
Buteljerad: 2020
Ålder: Anges ej
Fat: American Oak + Oloroso Sherry Cask Finish, Cask No. 9724
Antal flaskor totalt: 700 fl.
Antal flaskor till Sverige: 360 fl.
Smaknoter

SE PÅ SYSTEMBOLAGETS HEMSIDA

 

 


Bunnahabhain Sweet & Smoky

Muskatdruvan är en av världens mest spridda druvor. Den används ofta till söta dessertviner. Att lagra whisky på muskatfat är däremot relativt ovanligt. Det har dock visat sig bli en lyckad och annorlunda kombination de få gånger så har skett. I Cooper’s Choice-serien har familjen Crook nu tappat upp en hårt rökt ”Bunna” som slutlagrats på just moscatelfat.

Bunnahabhain Sweet and smoky

SLUTSÅLD
BUNNAHABHAIN SWEET & SMOKY, MOSCATEL CASK FINISH, 57%
Cooper’s Choice

Säljstart: Tisdag 2 juni, utvalda butiker
Artnr: 40749-01
Pris: 799 kr
Alkoholhalt: 57%
Ursprung: Islay, Skottland
Typ: Single Malt Scotch Whisky
Buteljerad: 2020
Ålder: Anges ej
Fat: American Oak + Moscatel Cask Finish, Cask No. 007
Antal flaskor totalt: 300 fl.
Antal flaskor till Sverige: 282 fl.
Smaknoter

SE PÅ SYSTEMBOLAGETS HEMSIDA

 

 


Kilnaugthon Secret Islay

Kilnaugthon är en så kallad Mystery Malt. Vintage Malt Whisky Company har fått fylla fat mot löfte om att inte tala om vilket destilleri det är frågan om. Destilleriet slår på så sätt vakt om sitt varumärke och sina egna buteljeringar. Men det brukar ofta finnas ledtrådar i de ”mystiska” namnen som gör att man med lite efterforskningar kan lösa gåtan. Kilnaughton heter bukten väster om Port Ellen som huserar en av Islays vackraste stränder. Här är sydkusten förförisk, fylld av whiskyromantik och de tre klassiska sydkustdestillerierna Ardbeg, Lagavulin och Laphroaig ligger bara några kilometer från varandra. Mer ledtrådar än så bjuder inte Vintage Malt på, men de medger att whiskyn kommer från ett av öns mest berömda destillerier och att malten är hårt rökt, någonstans mellan 35 och 40 ppm. I det här fallet har man för första gången i Vintage Malt Whisky Company’s historia valt att lägga den rökiga råspriten på ett rödvinsfat från spanska Rioja.

Kilnaughton

SLUTSÅLD
KILNAUGHTON SECRET ISLAY, RIOJA CASK MATURED, 57%
Cooper’s Choice

Säljstart: Tisdag 30 juni, utvalda butiker
Artnr: 40751-01
Pris: 749 kr
Alkoholhalt: 57%
Ursprung: Islay, Skottland
Typ: Single Malt Scotch Whisky
Buteljerad: 2020
Ålder: Anges ej
Fat: Rödvinsfat från Rioja, Cask No. 252
Antal flaskor totalt: 310 fl.
Antal flaskor till Sverige: 300 fl.
Smaknoter

SE PÅ SYSTEMBOLAGETS HEMSIDA

 

 


Aktuellt och läsvärt

Hundraåring i fint sällskap
- Armagnac De Montal släpper jubileumsårgångarna 1920, 1930, 1940, 1950, 1960, 1970 och 1980 Läs mer

The Great House Distillery Edition
- Esterstinn Jamaicarom från Hampden Estate Distillery Läs mer

Benromach Organic
- Först med ekologisk maltwhisky Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08