Tre nya buteljeringar från klassiska Springbank

Tre nya buteljeringar från klassiska Springbank

Springbank, med hemvist i Campbeltown, producerar en av världens mest eftertraktade whiskies. Det är i och för sig en avundsvärd position, men den kompliceras av destilleriets begränsade tillverkningskapacitet och blir ännu besvärligare på grund av att man bara destillerar under delar av året. Om man bortser från de minsta hantverksdestillerierna och destillerier under uppstart, så är Springbank ett av Skottlands minsta.

Den stora efterfrågan och den begränsade produktionen gör att det ofta blir huggsexa om det som produceras. I Sverige kan vi glädjas åt ett förhållandevis lågt könummer när de eftertraktade batcherna ska fördelas och just därför kan vi med stolthet lansera tre nya eftertraktade buteljeringar.


Longrow Red 13 YO

2012 lanserade Springbank för första gången sin rökiga whisky Longrow i en rödvinslagrad version. Longrow Red blev en fullträff och sedan dess har flera nya omgångar tagits fram, varje gång med en ny typ av rödvinsfat. Nu får Longrow för första gången möta ett chilenskt vinfat. Whiskyn har lagrats på bourbon- och sherryfat under tio år och därefter i tre år på ett cabernet sauvignon-fat från Mont Gras’ Intriga Estate i Alto Maipo alldeles vid foten av de chilenska Anderna.

Longrow Red 13 yo

SLUTSÅLD
LONGROW RED 13 YO, 51,6%
Chilean Cabernet Sauvignon Matured

Säljstart: Torsdag 9 juli, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40247-01
Pris: 956 kr
Alkoholhalt: 51,6%
Ursprung: Campbeltown, Skottland
Typ: Single Malt Scotch Whisky
Malt: Egenmältad, hårt rökt malt, ca 50-55 ppm
Jäsning: 72-110 timmar
Destillation: Dubbeldestillerad
Buteljerad: 2020
Ålder: 13 år
Fat: 10 års initial lagring på mix av Bourbon Barrels och Refill Sherry Hogsheads följs av 3 års finish på Cabernet Sauvignon-fat från chilenska Mont Gras’ Intriga Estate med hemvist i Alto Maipo
Antal flaskor totalt: 9 000 fl.
Antal flaskor till Sverige: 660 fl.
Smaknoter

SE PÅ SYSTEMBOLAGETS HEMSIDA

 

 


Springbank 12 YO

Åldersbestämd whisky är något av ett signum för Springbank. Få destillerier klarar att hålla fast vid ålderssiffrorna på sina buteljeringar. De måste välja NAS-vägen (no age statement) och använda allt yngre whisky. Men Springbank kämpar på och kan tack vare små volymer slå vakt om den kvalitetsstämpel som ålderssiffran är. Springbanks tolvåring är en klassiker. I den här begränsade utgåvan är den buteljerad som cask strength på rejäla 55,3%.

Springbank 12 YO

SLUTSÅLD
SPRINGBANK 12 YO CASK STRENGTH, 55,3%

Säljstart: Torsdag 9 juli, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40205-01
Pris: 799 kr
Alkoholhalt: 55,3%
Ursprung: Campbeltown, Skottland
Typ: Single Malt Scotch Whisky
Malt: Egenmältad, medelhårt rökt malt, 12-15 ppm
Jäsning: 72-110 timmar
Destillation: Destillerad två och en halv gång
Buteljerad: 2020
Ålder: 12 år
Fat: 65% Bourbonfat, 35% Sherryfat
Antal flaskor totalt: Begränsad tillgång. Exakt uppgift om antal saknas.
Antal flaskor till Sverige: 540 fl.
Smaknoter

SE PÅ SYSTEMBOLAGETS HEMSIDA

 

 


Springbank 25 YO

Gammal Springbank är sensationell. Det upptäckte whiskyvärlden i början av det nya millenniet och de välfyllda lagerhusen började raskt tömmas på äldre fat. Gammal Springbank är ytterst eftertraktad och när den buteljeras är det minst sagt hårdvaluta. Springbank 25 är den äldsta och mest anspråksfulla utgåvan i Springbanks core range. 2020 års tappning har lagrats på 50/50 sherry- och bourbonfat.

Springbank 25 yo

SLUTSÅLD
SPRINGBANK 25 YO, 46%

Säljstart: Torsdag 9 juli, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40724-01
Pris: 4 979 kr
Alkoholhalt: 46%
Ursprung: Campbeltown, Skottland
Typ: Single Malt Scotch Whisky
Malt: Egenmältad, medelhårt rökt malt, 12-15 ppm
Jäsning: 72-110 timmar
Destillation: Destillerad två och en halv gång
Buteljerad: 2020
Ålder: 25 år
Fat: 50% Bourbonfat, 50% Sherryfat
Antal flaskor totalt: 1 200 fl.
Antal flaskor till Sverige: 30 fl.
Smaknoter

SE PÅ SYSTEMBOLAGETS HEMSIDA

 

 


Aktuellt och läsvärt

Benromach 100° Proof
- Kraftfull old-school Speysider Läs mer

Lyx-Islay från G&M
- Fyra exklusiva Islaywhiskies från tre olika decennier Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08