Nikka Coffey Malt – kolonndestillerad maltwhisky

Nikka Coffey Malt – kolonndestillerad maltwhisky

Att destillera maltwhisky i kolonnpanna skulle de flesta destillerier knappast komma på tanken att göra. Japanska Nikka har dock en annan syn på saken och det är vi tacksamma för.

På Miyagikyo Distillery har man två präktiga kolonnpannor, s.k. Coffey Stills, i drift sedan grundaren Masataka Taketsuru installerade dem när destilleriet öppnades 1969. De används huvudsakligen för att göra en makalöst fin och avrundad majsbaserad grainwhisky, men då och då laddas pannorna med mältat korn.

De gamla kolonnpannorna levererar, i kombination med mältat korn, en mjuk, elegant och avrundad whisky som egentligen inte har några motsvarigheter i whiskyvärlden.

Nikka Coffey Malt är en ytterst populär och hyllad singelmaltwhisky. Efterfrågan överstiger oftast tillgång, med strikta allokeringar som följd. Därför är vi ytterst glada att åter kunna erbjuda ett parti av denna uppskattade whisky till den svenska marknaden.


Nikka Coffee malt

NIKKA COFFEY MALT, 45%

Säljstart: Tisdag 15 september, utvalda butiker (cirka 50 butiker)
Artnr: 11013-01
Pris: 691 kr
Alkoholhalt: 45%
Destillation: Coffey Still på Miyagikyo Distillery
Råvara: 100% malt
Fat: Huvudsakligen ombyggda och kolade bourbonfat
Antal flaskor till Sverige: 1 740 fl.
Smaknoter

SE VILKA BUTIKER SOM SÄLJER ARTIKELN

 

 


Aktuellt och läsvärt

Miyagikyo Single Malt
- Årets allokering är här Läs mer

Paul John Bold Peated
- Indisk rök med tropisk lagring Läs mer

Sherrydoftande nyhet från Arran
- Fatstark Sherry Cask-buteljering Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08