Ichiros Malt

Ichiros Malt

Förutom den legendariske Masataka Taketsuru har sannolikt ingen haft lika stor betydelse för den japanska whiskyn som Ichiro Akuto. När han genom tillfälligheternas spel kunde rädda ett stort lager från att förstöras på sin släkts destilleri Hanyu kom han att inleda en våg av nytänkande och nya satsningar i Japan. Ichiro visade att det går att starta destillerier och i dag har han fått ett stort antal efterföljare. Numera gör många små japanska producenter hantverksmässig whisky enligt mycket ambitiösa metoder.

Whiskyn som fanns i Hanyus lager började säljas som Ichiro’s Malt 2005. Det visade sig snart att det var en skattkista som Ichiro Akuto hade räddat till eftervärlden. Hanyu blev ”The talk of the whisky world”. Flera av faten var av förbluffande kvalitet och när de mötte Europas whiskyvänner häpnade de mest ortodoxa skottofilerna. Nedlagda Hanyu blev ett nytt Brora, en Port Ellen eller om man så vill ett nytt Karuizawa och Ichiro Akuto blev snabbt en ny japansk whiskyhjälte, hyllad över hela whiskyvärlden, liksom hans buteljeringar.


Ichiro´s Malt & Grain World Blended Whisky

Framgångarna med Hanyu gjorde det möjligt att bygga ett nytt destilleri. Det blev Chichibu som sattes i drift 2008. Ichiro’s Malt & Grain World Blended Whisky har lagrats på Chichibu sedan 2008 och har blandats av whisky från Chichibu samt ”overseas whisky”, alltså whisky som Ichiro har kunnat köpa på rot i Skottland och på andra håll i världen.

Att påstå att Ichiro Akuto har en aktad ställning i hela whiskyvärlden är ingen överdrift. Hans Chichibu nämns ofta bland whiskyvärldens främsta destillerier och hans kunskaper som blender är vida omtalade.

Ichiro Malt & Grain

SLUTSÅLD
ICHIRO´S MALT & GRAIN WORLD BLENDED WHISKY – LIMITED EDITION, 48% 

Säljstart: Torsdag 1 oktober, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40838-01
Pris: 2 299 kr
Alkoholhalt: 48%
Ursprung: Japan
Typ: Blended Whisky
Råvara: Malt och grainwhisky lagrad i Japan sedan 2008
Ålder: Minst 10 år i genomsnitt
Fat: Flera olika fattyper
Övrigt: Begränsad utgåva. Ej kylfiltrerad eller färgad
Antal flaskor till Sverige: 18 fl.
Smaknoter

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Ichiro´s Malt Mizunara Wood Reserve 46,5% 700 ml

I Japan växer den unika mizunaraeken. Det är en ekart som nästan aldrig har använts för whiskyfat någon annanstans. Mizunaraeken har egenskaper som gör den förnämlig att bygga möbler av och möbelindustrin är ofta först på plats på de virkesauktioner där eken säljs. Att lagra whisky på Mizunara är dock vanskligt. Faten läcker obehagligt mycket. Därför har eken nästan försvunnit från de japanska lagerhusen. Ändå är mizunaraeken varje whiskyblenders dröm, den utvecklar smaker som är ytterst speciella, mjuka, örtiga och eleganta. Mizunara anses vara en av hemligheterna bakom det japanska whiskyundret och den speciella exotiska stil som den japanska whiskyn åtminstone hade för ett antal år sedan. I dag huggs Mizunara-eken sparsamt. Priserna är skyhöga och virket används mestadels till att producera exklusiva designmöbler. Ichiro Akuto har dock lagt sig vinn om att lagra whisky på denna exklusiva och whiskyhistoriska ekart. Resultatet är förbluffande gott och annorlunda.

Etiketten avslöjar endast att det handlar om en Pure Malt, men ska enligt initierade källor utläsas som att det handlar om maltwhisky från destillerierna Hanyu och Chichibu. Snittåldern ligger kring 10 år.   

Ichiro Wood Reserve

SLUTSÅLD
ICHIRO´S MALT MIZUNARA WOOD RESERVE, 46,5%

Säljstart: Torsdag 1 oktober, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40839-01
Pris: 1 499 kr
Alkoholhalt: 46,5%
Ursprung: Japan
Typ: Pure Malt Whisky
Råvara: Mältat korn
Ålder: Anges ej på etiketten. Inofficiellt talas det dock om +10år. 
Fat: Lagring på olika fattyper, därefter slutlagring på fat av Mizunara-ek
Övrigt: Begränsad utgåva. Ej kylfiltrerad och ofärgad
Antal flaskor till Sverige: 18 fl.
Smaknoter

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Ichiro´s Malt Double Distilleries Pure Malt Whisky

Ichiro Akuto har valt att behålla ett litet antal fat från det gamla Hanyulagret. I dag finns det bara en bråkdel kvar av det som en gång i tiden var 400 fat. Glädjande nog har Ichiro ambitionen att vårda och förvalta dessa dyrgripar omsorgsfullt så att de inte försvinner för evigt. Ichiros Double Distilleries är en unik vatting av whisky från nya Chichibu och dessa gamla exklusiva fat från Hanyu.

Ichiro Malt Double

SLUTSÅLD
ICHIRO´S MALT DOUBLE DISTILLERIES PURE MALT WHISKY, 46,5%

Säljstart: Torsdag 1 oktober, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40841-01
Pris: 1 499 kr
Alkoholhalt: 46,5%
Ursprung: Japan (Hanyu och Chichibu)
Typ: Pure Malt Whisky
Råvara: Mältat korn
Ålder: Anges ej
Fat: Flera olika fattyper, bland annat Bourbon Barrels, Hogsheads och Puncheons. Hanyu-whiskyn har till stor del lagrats på Mizunara-ek.
Övrigt: Begränsad utgåva. Ej kylfiltrerad och ofärgad
Antal flaskor till Sverige: 18 fl.
Smaknoter

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Aktuellt och läsvärt

Savanna Rom
- Mästerlig rom från avlägsen ö Läs mer

Tonåringar från Springbank
- Nu släpps en ny batch av 15- och 18-åringarna Läs mer

Höjdarwhisky från Mars
- Blended Malt med Manzanilla Sherry Finish Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08