Mars Cosmo – Blended Malt med Manzanilla Finish

Mars Cosmo – Blended Malt med Manzanilla Finish

Ichiro Akutos framgångar med Hanyu och Chichibu visade att det var möjligt att starta destillerier i Japan. Bara några år tidigare hade sådana försök misslyckats. En av dessa satsningar som var före sin tid var Shinshu. Destilleriet byggdes 1985 långt uppe i japanska Kisobergen i den lilla byn Miyata på nästan 800 meters höjd, vilket gör det till ett av världens högst belägna destillerier. Shinshu kom snart i svårigheter och stängdes bara sju år senare, för gott trodde man. Men 2012, efter många år i malpåse drog man igång produktionen igen. Idag producerar Shinshu nästan året runt och de få begränsade utgåvor som har lanserats har övertygat stort. Ägarbolaget Hombo Shuzo satsar nu fullt på sitt varumärke Mars och sparsamt börjar deras buteljeringar också synas i väst.

Mars Maltage Cosmo Manzanilla Sherry Finish är en Blended Malt Whisky gjord av både egenproducerad whisky och importwhisky. Whiskyn har blandats i Japan och sedan slutlagrats på fat som tidigare huserat spansk Manzanillasherry.


Nikka MIYAGIKYO

SLUTSÅLD
MARS MALTAGE ”COSMO” MANZANILLA SHERRY CASK FINISH, 42%

Säljstart: Torsdag 1 oktober, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40515-01
Pris: 1 129 kr
Alkoholhalt: 42%
Ursprung: Japan
Typ: Blended Malt Whisky
Råvara: 100% malt (låg rökighet)
Buteljerad: 2019
Destillation: Pot Still
Ålder: Anges ej
Fat: Sherry- och bourbonfat samt sex månaders slutlagring på Manzanillasheryfat
Antal flaskor till Sverige: 6 000 fl.
Antal flaskor till Sverige: 30 fl.
Smaknoter

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Aktuellt och läsvärt

Tonåringar från Springbank
- Nu släpps en ny batch av 15- och 18-åringarna Läs mer

Savanna Rom
- Mästerlig rom från avlägsen ö Läs mer

Trippel från Ichiro
- Ichiro Akuto är mannen bakom nya japanska whiskyundret Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08