Ichiro’s Malt – Wine Wood Reserve

Ichiro’s Malt – Wine Wood Reserve

Ichiro Akuto

Den utveckling som den japanska whiskyn haft det senaste årtiondet saknar på många sätt motstycke. En våg av nya destillerier har sköljt över landet, buren av besjälade destillatörer som på japanskt vis tillverkar whisky med hängivenhet, noggrannhet och passion.

Det var Ichiro Akuto som kom att bana väg för den nya whiskyvågen. I en tid när stordrift mer eller mindre hade tagit över och reducerat antalet destillerier så lyckades han förhindra att whiskylagret från det nedlagda familjedestilleriet Hanyu destruerades. De 400 faten från Hanyu gav honom en grundplåt som gjorde det möjligt att bygga Chichibu. Ichiro Akuto, som är en försynt och ödmjuk person, blev snart en världskändis. Det var en roll han inte var helt bekväm med. Ichiro kom att hyllas enormt för Hanyuwhiskyn och under sina många resor världen över fick han bugande vänja sig vid att ta emot ovationer. Ichiro själv såg sig främst som en destillatör. Det var i destilleriet han trivdes som allra bäst och när han startade Chichibu och började tillverka en egen whisky fick han fullt spelrum för sin passion. Redan de allra första buteljeringarna, av ”ofärdig” whisky blev internationella succéer. Framgångarna fortsatte, efterfrågan ökade och lilla Chichibu räckte inte till. 2019 byggde Ichiro Akuto ännu ett destilleri (Chichibu 2) några kilometer från det gamla. Ichiro Akuto har gjort sig känd som en makalöst skicklig destillatör och master blender och med kontakter över hela världen har han fått möjligheter att diskutera idéer och skaffa fat av yppersta kvalitet. Det märks inte minst i de whiskies som lanserats under varumärket Ichiro’s Malt.

Wine Wood Reserve har Ichiro Akuto komponerat av whisky som slutlagrats på olika typer av rödvinsfat. Huvuddelen Pinot Noir-fat från Bourgogne, men även vinfat från andra länder ingår. Whiskyn är en Blended Malt – fast Ichiro väljer att använda den äldre beteckningen Pure Malt. I receptet ingår även whisky från nedlagda Hanyu.


ICHIRO´S MALT WINE WOOD RESERVE

SLUTSÅLD
ICHIRO´S MALT WINE WOOD RESERVE, 46,5%

Säljstart: Torsdag 10 december, webblansering kl 10:00
Artnr: 40840-01
Pris: 1 499 kr
Alkoholhalt: 46,5%
Ursprung: Bl a Chichibu Distillery och Hanyu Distillery
Typ: Pure Malt Whisky
Ålder: Anges ej
Lagring/Fat: Lagrad och blandad på Chichibu Distillery. Finish på, huvudsakligen, franska rödvinsfat.
Övrigt: Ej färgad, ej kylfiltrerad
Antal flaskor till Sverige: 18 fl.
Smaknoter

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Aktuellt och läsvärt

Sherrydoftande godsaker från Arran
- 18-åring och fatstark Sherry Cask-buteljering Läs mer

Compass Box
-Världsmästare i Blended Malt? Läs mer

Kärlek, äpplen och storstilade hyllningar
- Jubileumswhisky från Nikka och två Taketsuru Läs mer

Savanna Rom
- Mästerlig rom från avlägsen ö Läs mer

Druvor skördade för hundra år sedan
- Armagnac De Montal släpper jubileumsårgångarna 1920, 1930, 1940, 1950, 1960, 1970 och 1980 Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08