Hampden Great House – Distillery Edition 2020

Hampden Great House – Distillery Edition 2020

Great House 2020 Edition är den andra utgåvan i serien som hyllar det magnifika godset med anor från 1779. Ända in på 1900-talet användes husets första våning till att lagra romfat i väntan på transport till hamnen. I dag är Great House en exklusiv gästbostad för besökare på destilleriet.

HampdenHampden Estate är ett av de äldsta destillerierna på Jamaica och är kända för att producera rom som brukar beskrivas som en av de mest esterrika av världens alla romsorter. Destilleriet ligger i Trelawny på nordvästra delen av ön. Här har man odlat sockerrör sedan åtminstone 1753 och mycket är sig likt i det ålderdomliga destilleriet.

Den smakrika högester-rommen som är Hampdens signum görs uteslutande i potstills. Man använder sig av surmäsk, så kallad ”dunder”, där mäsk- och drankrester från föregående körningar sätts att jäsa om och om igen. Jäsningen sker i gamla orörda jäshus där de vilda jästcellerna sitter i jäskar, luft och väggar.

Hampden Estate har fem hörnpelare som ger rommen dess karaktär: Egendomens klara källvatten, spontanjäsning med ”dunder”, potstilldestillering, tropisk lagring och att man aldrig eftersötar eller färgar någon rom.

Hampdens Master Distiller, Vivian Wisdom, har skapat Great House Distillery Edition 2020 genom att blanda två av destilleriets mest representativa marques; den extremt esterrika <>H (900-1000 gr/hlpa) och den något mer sansade OWH (40-80 gr/hlpa). Resultatet är en ytterst potent rom på mäktiga 59%.


Hampden Great House Edition 2020

THE HAMPDEN, GREAT HOUSE DISTILLERY EDITION 2020, 59%

Säljstart: Tisdag 20 april, utvalda butiker (ca 4st) samt webblager.
Artnr: 40929-01
Pris: 1 043 kr
Alkoholhalt: 59%
Ursprung: Trelawny, Jamaica
Typ: Engelska skolan, Pure Single Jamaican Rum
Råvara: Melass
Vatten: Från källa ca 4km söder om destilleriet
Buteljerad: 2020
Ålder: Anges ej
Jästtyp: Vildjäst
Jäsning: Lång, 8-15 dagar
Destillation: Pot Still, Double Retort
Fat: Bourbonfat, 100% tropisk lagrad på Hampden Estate Distillery
Distillery Marques: Blend av 80% OWH (40-80 gr/hlpa) och 20% <>H (900-1000 gr/hlpa)
Lagring: Tropisk lagring
Sötma: Inget tillsatt socker
Angels share: Ca 8%
Övrigt: Ofärgad, ej sockerjusterad
Totalt antal flaskor: 3500 fl.
Antal flaskor till Sverige: 60 fl.
Smaknoter

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Aktuellt och läsvärt

Abuelo Centuria
- Single Estate Rom från Panama Läs mer

Savanna Rom
- Mästerlig rom från avlägsen öLäs mer

Royal Navy Tiger Shark
- Andrautgåvan i Veliers hyllade romserie Läs mer

Islaymästaren spänner musklerna igen
- Nya Single Cask-buteljeringar från Laphroaig och Caol Ila Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08