Abuelo Two Oaks – Dubbellagrad rom från Panama

Abuelo Two Oaks – Dubbellagrad rom från Panama

Bland världens många romproducerande länder talas det allt oftare om Panama. Det lilla s-formade kanallandet som förenar Mellanamerika med Sydamerika är ett av romvärldens mest fascinerande. Panama har liksom pressats upp som en barriär där två världshav möts. Det tropiska läget i mötet av två enorma hav har skapat ett unikt klimat, där fuktighet och värme är i det närmaste konstanta, nästan som i ett drivhus. I det unika klimatet får sockerrören en i det närmsta linjär tillväxt och utvecklar en mycket hög sockerhalt.

Ron Abuelo grundades av Spanjoren Don José Varela Blanco 1908. I dag drivs romtillverkningen i tredje generationen och Ron Abuelo räknas till en av de allra främsta.

Sockerrörens kvalitet, egenproducerad jäst ett aktivt fatarbete är hörnstenar för Ron Abuelo.

Abuelo Two Oaks är en tolvårig rom som lagrats i två olika sorters ekfat. Först på traditionella Tennesse whisky/bourbonfat, och därefter slutlagring på djuprostade fat av ny amerikansk vitek, Quercus alba. Dessa fat rostas i 60 minuter vid 180 grader, därefter höjs temperaturen till 220 grader och de då vidöppna porerna gör att rostningen tränger nästan en centimeter ner i fatväggarna. Djuprostad ny ek utvecklar mängder med smaker och ger den kolonndestillerade spriten en extra dimension med kaffe-, choklad-, rök- och vaniljtoner.


Ron Abuelo 2021

RON ABUELO XII AÑOS TWO OAKS, 40%

Säljstart: Tisdag 18 maj, utvalda butiker (ca 55 butiker) + webblager
Artnr: 11768-01
Pris: 575 kr
Alkoholhalt: 40%
Ursprung: Pesé, Herreera Province, Panama
Typ: Spanska skolan, Single Estate Rum
Råvara: Melass + Sockerrörsjuice av sockerrör från egna odlingar på Hacienda San Isidro
Jäsning: Ca 48 timmar
Destillation: Kolonn
Fat: Ex Tennesse Whiskeyfat med finish på extra hårt rostade nya amerikanska ekfat
Ålder: 12 år (vintage pallet)
Sockerhalt: 24 g/l
Antal flaskor till Sverige: 2 400 fl.
Smaknoter

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Aktuellt och läsvärt

Paul John Bold Peated
- Indisk rök med tropisk lagring Läs mer

Nikka Coffey Grain är här igen!
- Årets allokering finns på butikshyllorna nu Läs mer

Royal Navy Tiger Shark
- Andrautgåvan i Veliers hyllade romserie Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08