Två klassiska Springbank

Två klassiska Springbank

Varje destilleri har en egen husstil. Det är en sanning med en viss modifikation eftersom den kan vara svår att upptäcka i den kakofoni av smakvarianter som många destillerier producerar. Även Springbank tillhör de destillerier som laborerar med fatlagringar och tillverkningsmetoder, men i Springbanks fall finns särdrag som gör att husstilen ändå blir tydlig. Springbank är alltid Springbank. Provar man en robust, kryddig och smakrik whisky med inslag av maritima toner och pepprighet är ofta Springbank en god gissning. Att Springbank har ett så markerat fingeravtryck har flera förklaringar. Det avlägsna läget långt nere vid kusten i Campbeltown hör säkert dit, lokala leverantörer av korn och råvaror borgar för en egen stil, liksom den egna uråldriga golvmältningen. Dessutom gör en säregen destilleringsprocess, som man i stort sett är ensamma om, att whiskyn får en egen stil. En hel del av Springbanks särart ligger också i traditionen. På Springbank moderniserar man inget i onödan, utan väljer att göra som man alltid har gjort. Vill man komma nära Springbanks hjärta och uppleva den unika Campbeltownstilen som tydligast ska man välja så alkoholstark whisky som möjligt, eftersom sådan whisky har de mest koncentrerade smakerna. Den bör också ha lagrats på traditionella fat och vara i en ålder där inte eken blivit alltför tydlig. En whisky som Springbank Cask Strength 12 Years Old blottlägger det kustnära, det kryddiga och robusta och alla de distinkta och maritima toner som är Springbank.

Detsamma kan sägas gälla för Hazelburn. Springbanks helt orökta och trippeldestillerade destillat låter oss komma nära destilleriets nyckelsmaker. Hazelburn 13 Years Old är en limiterad utgåva med en klassisk Springbankmix av 75 % bourbonfat och 25 % sherryfat.

Cask Strength 12 Years Old ingår i Springbanks core range och buteljeras vanligen en gång om året.


SPRINGBANK 12 YO CASK STRENGTH

SLUTSÅLD
SPRINGBANK 12 YO CASK STRENGTH, 55,4%

Säljstart: Torsdag 26 augusti, webblansering kl. 10:00
Artnr: 11017-01
Pris: 799 kr
Alkoholhalt: 55,4%
Ursprung: Campbeltown, Skottland
Typ: Single Malt Scotch Whisky
Malt: Egen golvmältning, medelhårt rökt malt, 12-15 ppm
Jäsning: 72-110 timmar
Destillation: Destillerad 2,5 gånger
Buteljerad: April 2021
Ålder: 12 år
Fat: 50 % Bourbon, 50 % Sherry
Antal flaskor totalt: Anges ej, men hårt allokerad
Antal flaskor till Sverige: 479 fl.
Smaknoter

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


HAZELBURN 13 YO LIMITED EDITION

SLUTSÅLD
HAZELBURN 13 YO LIMITED EDITION, 48,6%

Säljstart: Torsdag 26 augusti, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40968-01
Pris: 874 kr
Alkoholhalt: 48,6%
Ursprung: Campbeltown, Skottland
Typ: Single Malt Scotch Whisky
Malt: Egen golvmältning, orökt malt
Jäsning: 72-110 timmar
Destillation: Trippeldestillerad, juni 2007
Buteljerad: April 2021
Ålder: 13 år
Fat: 75 % Bourbonfat, 25 % Sherryfat
Övrigt: Fri från färgämnen och ej kylfiltrerad
Antal flaskor totalt: 6 300 fl.
Antal flaskor till Sverige: 240 fl.
Smaknoter

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Aktuellt och läsvärt

Mithuna
- Indisk astrologi från Paul John Läs mer

Nytt från Cadenhead
- Sherry- & Madeiralagrad Craigellachie och 35-årig North British Läs mer

Arvet från Mr George
- 67-årig Glen Grant, destillerad julafton 1953 Läs mer

Kvartett från Mars
- Förstautgåva och rökwhisky från Tsunuki, tropiskt lagrad Komagatake och vinfatslagrad Cosmo Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08