Nytt från Cadenhead

Nytt från Cadenhead

Skottlands äldsta oberoende buteljerare Cadenhead har handlat med whisky ända sedan 1842. Lagret man byggt genom åren är ett av de absolut mest imponerande som existerar. Det är fel att säga att man ruvar över dessa whiskyfat som drakar över sitt guld, men troligen är ingen annan buteljerare lika rigorös med vad man buteljerar. Bedömer man att ett fat inte har nått sin topp så buteljerar man inte. Det finns förmodligen ingen annan urvalspanel som lika hårdnackat hellre fäller än friar. Det kan man göra tack vare ett finansiellt starkt ägarbolag som inte låter ekonomiska realiteter komma i vägen för kvalitet. Med Springbank i ryggen har man muskler att både köpa nya fat och vänta på rätt tillfälle att buteljera dem. Den här buteljeringsfilosofin medför att Cadenhead både har och buteljerar mycket gammal whisky och framför allt att kvaliteten ofta är förbluffande bra.


Craigellachie 12 Years Old

Craigellachie är en arbetshäst i Bacardi-familjen som förser koncernen med stora mängder maltwhisky till en lång rad berömda blendwhiskysorter. Som singelmalt är detta destilleri relativt anonymt, men i sina bästa stunder alldeles fantastiskt. Cadenheads tolvåring är lagrad på en kombination av refill sherryfat och first fill madeirafat.

 

CADENHEAD CRAIGELLACHIE

SLUTSÅLD
CADENHEAD CRAIGELLACHIE 12 YO, SHERRY & MADEIRA CASKS, 46%

Säljstart: Torsdag 26 augusti, webblansering kl. 10:00
Artnr: 40969-01
Pris: 688 kr
Alkoholhalt: 46%
Ursprung: Speyside, Skottland
Typ: Single Malt Scotch Whisky
Destillerad: 2008
Ålder: 12 år
Fat: 65% refill Sherry butts, 35% fresh Madeira casks
Rök: Orökt
Övrigt: Ej färgad eller kylfiltrerad
Antal flaskor totalt: Anges ej, men är som alltid med Cadenhead småskaligt och i begränsad tillgång
Antal flaskor till Sverige: 240 fl.
Smaknoter

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


North British – 35 år gammal grain

Cadenhead är antagligen den buteljerare som betytt mest för att synen på grainwhisky förändrats. Få, om ens någon, indiebuteljerare har så mycket gammal grain i lager som Cadenhead.

North British Distillery uppfördes i Edinburgh 1885. Vid den tiden kunde Skotska whiskyblenders endast köpa sin grainwhisky från Cameronbridgde som ägdes av mäktiga DCL (våra dagars Diageo). North British byggdes för att bryta detta oönskade monopol. Destilleriet har haft många ägarturer. I dag är det samägt av Diageo och Edrington.

 

MARS MALTAGE COSMO WINE CASK FINISH

SLUTSÅLD
CADENHEAD NORTH BRITISH GRAIN 35 YO, BOURBON CASK, 46%

Säljstart: Torsdag 26 augusti, webblansering kl. 10:00
Artnr: 11015-01
Pris: 1 685 kr
Alkoholhalt: 46%
Ursprung: Edinburgh, Lowlands, Skottland
Typ: Single Grain Scotch Whisky
Destillerad: 1985
Ålder: 35 år
Fat: Bourbon
Rök: Non peated
Övrigt: Ej färgad eller kylfiltrerad
Antal flaskor totalt: Anges ej, men är som alltid med Cadenhead småskaligt och i begränsad tillgång
Antal flaskor till Sverige: 42 fl.
Smaknoter

BESTÄLL PÅ SYSTEMBOLAGET

 

 


Aktuellt och läsvärt

Mithuna
- Indisk astrologi från Paul John Läs mer

Två klassiska Springbank
- 12 Year Old Cask Strength och Hazelburn 13 Year Old Limited EditionLäs mer

Arvet från Mr George
- 67-årig Glen Grant, destillerad julafton 1953 Läs mer

Kvartett från Mars
- Förstautgåva och rökwhisky från Tsunuki, tropiskt lagrad Komagatake och vinfatslagrad Cosmo Läs mer

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08