Resor

Det finns många researrangörer som erbjuder whiskyresor till vingårdar och destillerier i när och fjärran. Mycket få av dessa arrangörer kan erbjuda lika långtgående upplevelser som Symposion.

Res med Symposion

Tack vare vårt mångåriga samarbete med de främsta producenterna kan vi öppna dörren till lagerhus och smakupplevelser som vi är helt ensamma om.

Tillsammans med Symposion kan du få utbildning på plats hos destillerierna, du kan få ta på dig blåstället och jobba ”hands on” i produktionen, och se platser och smaka på ”hemligheter” som mycket få kommer i närheten av. Symposions resor är smak- och kunskapsresor som vänder sig till en publik som förväntar sig det lilla extra. Vi sätter en ära i att överraska dig ännu mer än så.

De finns mängder av intressanta destinationer att åka på whiskyresor till, givetvis är Skottland ett givet ställe att någon gång smutta på en riktigt fin, skotsk whisky på plats i sina hemtrakter, det är helt klart en särskild känsla. Att samtidigt få njuta av det skotska landskapets böljande, gröna kullar, den ljuvliga skotska dialekten och humorn, samt att få tillgång till de mest intressanta detaljerna kring framställningen av världens bästa whiskysorter, är bonusar när man åker på whiskyresor till Skottland.

Skottland är dock inte det enda resmålet vi erbjuder. Whiskyresor går med jämna mellanrum till Italien, Tyskland, Irland, whiskyfestivaler och andra whiskyaktuella platser. Förutom möten med destillerier och whiskyentusiaster så får man under en whiskyresa umgås med andra personer som delar den passion för whisky som man själv gör.

Ju fler whiskyresor till olika destinationer som man åker på, desto bättre uppfattning kommer man att få kring smak- och nyansskillnader i whiskysorter från olika platser. I Skottland, som man får se som whiskyns högborg, skiljer det mycket mellan olika whiskysorter även om destillerierna ligger tätt.

Whiskyn är en dryck som man förknippar med Skottland, men ursprunget finns egentligen på Irland. Redan 500 år innan man började producera whisky i Skottland så tog irländska munkar fram ett destillat för att använda som hygienartikel, denna insåg man snabbt var trevlig att inmundiga också och när man alltså 500 år senare tog med sig destillatet till andra sidan vattnet så förädlades den av skottarna och blev till grundstommen i den whisky som vi älskar så innerligt idag.

Så även om det kan vara roligt att under en whiskyresa till Skottland reta någon skotte med ett påstående om att whiskyn ursprung egentligen är irländskt, så är det ändå skottarna som bör få sin välförtjänta credit för denna ljuvliga, berusande dryck.

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08