Resor

Det finns många researrangörer som erbjuder whiskyresor till vingårdar och destillerier i när och fjärran. Mycket få av dessa arrangörer kan erbjuda lika långtgående upplevelser som Symposion.

Res med Symposion

Tack vare vårt mångåriga samarbete med de främsta producenterna kan vi öppna dörren till lagerhus och smakupplevelser som vi är helt ensamma om.

Tillsammans med Symposion kan du få utbildning på plats hos destillerierna, du kan få ta på dig blåstället och jobba ”hands on” i produktionen, och se platser och smaka på ”hemligheter” som mycket få kommer i närheten av. Symposions resor är smak- och kunskapsresor som vänder sig till en publik som förväntar sig det lilla extra. Vi sätter en ära i att överraska dig ännu mer än så.

De finns mängder av intressanta destinationer att åka på whiskyresor till, givetvis är Skottland ett givet ställe att någon gång smutta på en riktigt fin, skotsk whisky på plats i sina hemtrakter, det är helt klart en särskild känsla. Att samtidigt få njuta av det skotska landskapets böljande, gröna kullar, den ljuvliga skotska dialekten och humorn, samt att få tillgång till de mest intressanta detaljerna kring framställningen av världens bästa whiskysorter, är bonusar när man åker på whiskyresor till Skottland.

Skottland är dock inte det enda resmålet vi erbjuder. Whiskyresor går med jämna mellanrum till Italien, Tyskland, Irland, whiskyfestivaler och andra whiskyaktuella platser. Förutom möten med destillerier och whiskyentusiaster så får man under en whiskyresa umgås med andra personer som delar den passion för whisky som man själv gör.

Ju fler whiskyresor till olika destinationer som man åker på, desto bättre uppfattning kommer man att få kring smak- och nyansskillnader i whiskysorter från olika platser. I Skottland, som man får se som whiskyns högborg, skiljer det mycket mellan olika whiskysorter även om destillerierna ligger tätt.

Whiskyn är en dryck som man förknippar med Skottland, men ursprunget finns egentligen på Irland. Redan 500 år innan man började producera whisky i Skottland så tog irländska munkar fram ett destillat för att använda som hygienartikel, denna insåg man snabbt var trevlig att inmundiga också och när man alltså 500 år senare tog med sig destillatet till andra sidan vattnet så förädlades den av skottarna och blev till grundstommen i den whisky som vi älskar så innerligt idag.

Så även om det kan vara roligt att under en whiskyresa till Skottland reta någon skotte med ett påstående om att whiskyn ursprung egentligen är irländskt, så är det ändå skottarna som bör få sin välförtjänta credit för denna ljuvliga, berusande dryck.

Bolaget AB skulle vilja att du lämnar vissa uppgifter om dig själv till bolaget. Vi skulle vilja behandla personuppgifter om dig för att få en bild av hur du och andra svenskar brukar tillbringa er lediga tid för att på så sätt kunna utveckla nya typer av fritidstjänster. De uppgifter vi avser att samla in och behandla är namn, ålder, adress, civilstånd, antal barn, barnens ålder, familjens disponibla inkomst efter skatt, förmögenhet, bostadsförhållanden, innehav av fritidsfastighet, innehav av bil och båt, samt uppgifter om hur du brukar tillbringa din fritid.

Du avgör själv om du vill lämna några uppgifter till oss. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss inom företaget. Avidentifierade uppgifter, som inte går att härleda till en individ, kan dock komma att lämnas ut till externa mottagare såsom företag inom rese-, turist-, hotell och fritidsartikelbranschen.

Du har enligt 26 § personuppgiftslagen (1998:204) rätt att gratis, en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till oss, få besked om vilka personuppgifter om dig som vi behandlar och hur vi behandlar dessa. Du har också rätt att enligt 28 § personuppgiftslagen begära rättelse i fråga om personuppgifter som vi behandlar om dig.

MITT POSTNUMMER Varför ska jag ange mitt postnummer?

Jag samtycker till att Symposion behandlar personuppgifter om mig i enlighet med det ovanstående