Svenska smaker

Den svenska snapskulturen är på många sätt unik i världen. Konsten att krydda sitt brännvin har i de nordiska länderna utvecklats till mästerskap och Sverige har varit föregångare och förebild.
På senare år har dessvärre utbudet av svenska snapsar standardiserats. Trots att det finns en så rik tradition har klassiska sorter försvunnit och få nya moderna smaksättningar har kommit till.

Först ut i serien ”Svenska Smaker”, Pors.

Nu lanseras en helt ny serie med lyxsnapsar under namnet Svenska Smaker. Med Svenska Smaker värnar Symposion den svenska snapskulturen genom att lyfta fram odlingslandskapets, skogarnas, ängarnas, sjöarnas och kusternas smaker, skapat av det genuina hantverket med de äkta ingredienserna och kryddorna från det rena svenska landskapet. Men det är också en serie som kommer att berika den svenska mat- och dryckeskulturen med nya smaker och kombinationer. Först ut i systembolagshyllan är en sedan länge efterlängtad klassiker – Pors. Med Pors återupprättar Symposion en av våra mest omtyckta svenska smaker.

Pors är en liten oansenlig buske som växer kring sjöar, kärr och kuster i nästan hela Sverige. Troligen smaksatte redan vikingarna sitt mjöd med pors. Under Hansatiden blev porsen ett allvarligt hot mot kontinentens humle. För att främja sin humleexport spred Hansan ut osanna rykten att porsen skulle vara giftig.
Som brännvinskrydda tillhör pors det svenska dryckesarvet. Pors har en rik smakbild och en anmärkningsvärd förmåga att förhöja upplevelsen av sill, kräftor och klassiska smörgåsbordsrätter, men den är också en sublim smakförstärkare till moderna rätter som asiatisk mat, söta desserter, ostar och choklad. Den bittersöta smaken är mycket karaktäristisk och välbalanserad vilket gör Pors till en perfekt ”after dinner dram”.

Nu har du möjlighet att uppleva svensk dryckeshistoria i modern tappning. Pors har hittills tagit alla som kunnat prova den med storm. Den fungerar perfekt som klassisk snaps till sillinläggningar, rökt- och gravad lax, kräftor och smörrebröd, och men också som mungott tillbehör till söta desserter, ostar, choklad och mycket annan oväntat, men ytterst smakfullt. Innehållets genuinitet kan ibland framstå i form av en smärre bottensats. Skälet till detta beror på att den allra smakintensivaste delen av produktionen bevarats från slutfiltreringen och utgör ett synligt bevis på den hantverksmässiga framställningen. Producenten väljer att spara på detta innehåll i syfte att bevara de urspungligaste och naturligaste smakerna i kryddningen. Partiklar kan även förekomma hos vällagrade viner och ofiltrerad årgångswhisky och betraktas som kvalitetstecken. Tillvägagångssättet är välprövat och accepterat inom branschen.

Pors finns på samtliga Systembolag från och med lördagen den 1 juni.

Namn: Pors
Alkoholhalt: 40% vol.
Art.nr: 136
Pris: 219 kr (50 cl)

Bolaget AB skulle vilja att du lämnar vissa uppgifter om dig själv till bolaget. Vi skulle vilja behandla personuppgifter om dig för att få en bild av hur du och andra svenskar brukar tillbringa er lediga tid för att på så sätt kunna utveckla nya typer av fritidstjänster. De uppgifter vi avser att samla in och behandla är namn, ålder, adress, civilstånd, antal barn, barnens ålder, familjens disponibla inkomst efter skatt, förmögenhet, bostadsförhållanden, innehav av fritidsfastighet, innehav av bil och båt, samt uppgifter om hur du brukar tillbringa din fritid.

Du avgör själv om du vill lämna några uppgifter till oss. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss inom företaget. Avidentifierade uppgifter, som inte går att härleda till en individ, kan dock komma att lämnas ut till externa mottagare såsom företag inom rese-, turist-, hotell och fritidsartikelbranschen.

Du har enligt 26 § personuppgiftslagen (1998:204) rätt att gratis, en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till oss, få besked om vilka personuppgifter om dig som vi behandlar och hur vi behandlar dessa. Du har också rätt att enligt 28 § personuppgiftslagen begära rättelse i fråga om personuppgifter som vi behandlar om dig.

MITT POSTNUMMER Varför ska jag ange mitt postnummer?

Jag samtycker till att Symposion behandlar personuppgifter om mig i enlighet med det ovanstående