Svenska smaker

Den svenska snapskulturen är på många sätt unik i världen. Konsten att krydda sitt brännvin har i de nordiska länderna utvecklats till mästerskap och Sverige har varit föregångare och förebild.
På senare år har dessvärre utbudet av svenska snapsar standardiserats. Trots att det finns en så rik tradition har klassiska sorter försvunnit och få nya moderna smaksättningar har kommit till.

Först ut i serien ”Svenska Smaker”, Pors.

Nu lanseras en helt ny serie med lyxsnapsar under namnet Svenska Smaker. Med Svenska Smaker värnar Symposion den svenska snapskulturen genom att lyfta fram odlingslandskapets, skogarnas, ängarnas, sjöarnas och kusternas smaker, skapat av det genuina hantverket med de äkta ingredienserna och kryddorna från det rena svenska landskapet. Men det är också en serie som kommer att berika den svenska mat- och dryckeskulturen med nya smaker och kombinationer. Först ut i systembolagshyllan är en sedan länge efterlängtad klassiker – Pors. Med Pors återupprättar Symposion en av våra mest omtyckta svenska smaker.

Pors är en liten oansenlig buske som växer kring sjöar, kärr och kuster i nästan hela Sverige. Troligen smaksatte redan vikingarna sitt mjöd med pors. Under Hansatiden blev porsen ett allvarligt hot mot kontinentens humle. För att främja sin humleexport spred Hansan ut osanna rykten att porsen skulle vara giftig.
Som brännvinskrydda tillhör pors det svenska dryckesarvet. Pors har en rik smakbild och en anmärkningsvärd förmåga att förhöja upplevelsen av sill, kräftor och klassiska smörgåsbordsrätter, men den är också en sublim smakförstärkare till moderna rätter som asiatisk mat, söta desserter, ostar och choklad. Den bittersöta smaken är mycket karaktäristisk och välbalanserad vilket gör Pors till en perfekt ”after dinner dram”.

Nu har du möjlighet att uppleva svensk dryckeshistoria i modern tappning. Pors har hittills tagit alla som kunnat prova den med storm. Den fungerar perfekt som klassisk snaps till sillinläggningar, rökt- och gravad lax, kräftor och smörrebröd, och men också som mungott tillbehör till söta desserter, ostar, choklad och mycket annan oväntat, men ytterst smakfullt. Innehållets genuinitet kan ibland framstå i form av en smärre bottensats. Skälet till detta beror på att den allra smakintensivaste delen av produktionen bevarats från slutfiltreringen och utgör ett synligt bevis på den hantverksmässiga framställningen. Producenten väljer att spara på detta innehåll i syfte att bevara de urspungligaste och naturligaste smakerna i kryddningen. Partiklar kan även förekomma hos vällagrade viner och ofiltrerad årgångswhisky och betraktas som kvalitetstecken. Tillvägagångssättet är välprövat och accepterat inom branschen.

Pors finns på samtliga Systembolag från och med lördagen den 1 juni.

Namn: Pors
Alkoholhalt: 40% vol.
Art.nr: 136
Pris: 219 kr (50 cl)

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08