Fillioux

1880 grundade Honore Fillioux sitt världsberömda cognacshus sedan han lärt sig konsten att blanda cognac av självaste Hennesy. Domain de La Pouyade i Grand Champagne ligger mitt i cognacsvärldens epicentrum, den så kallade gyllene triangeln som bildas av byarna Verrieres, Angeac-Champagne och Juillac-le-Coq. Det kan inte bli mer Premier Cru de Cognac.

Idag odlar fjärde generationen Fillioux druvor på gården under anrika och traditionsenliga former. Pascal Jean Fillioux som tog över verksamheten 1982 är noggrannheten själv. Den lilla produktionen säljs nästan uteslutande till fashionabla restauranger och lyxhotell i Tokyo, Moskva, New York och andra storstäder. I London är till exempel Fillioux huscognacen på de trestjärniga Michelainkrogarna Waterside Inn och The Fat Duck. Även den välkände Gordon Ramsay serverar Fillioux på sina toppkrogar.

Ingen flaska undgår Pascal Fillioux rigorösa kontroll. Från vinrankorna på fälten till etikettering vakar han över allt som sker med familjens cognac, såsom familjen alltid har gjort. Pascal är ingen förnyare, metoderna är desamma som hans farfars far använde och tekniken är ålderdomlig.

Ingen annan cognac är lika mycket ” a-one-man show”. Det går mängder med berättelser om hur Pascal Fillioux tillbringar timmar, dagar och nätter, julafton som tisdagsförmiddagar i sina vinkällare där han doftar och söker efter de perfekta blandningarna. Men han är lika ofta ute på fälten – odlingarna täcker 25 hektar – där han själv planterar vinrankorna, handplockar druvor och följer varje steg i fruktens mognad. Han övervakar också tillverkning av faten. Han väljer ut den bästa limousineken, som tillåter längre lagring än andra cogancshus, och han ombesörjer själv rostningen av faten. Den låter han ta hela 20 minuter, vilket är betydligt längre än andra cognacshus i världen.

Andra producenter brukar tala om Fillioux hemlighet. Det sägs att Pascal Fillioux tillbringar varenda kväll när skymningen fallit i sina källare, där sitter han med ett glas i sin hand och lyssnar på hur cognacen blir äldre och äldre och äldre. Hans hemlighet är egentligen enkel. Det handlar om passion och att alltid eftersträva den yttersta perfektionen. I dag är Pascal Fillioux ett av cognacsvärldens största namn och han anses vara den skickligaste blendern bland alla producenter.

Bolaget AB skulle vilja att du lämnar vissa uppgifter om dig själv till bolaget. Vi skulle vilja behandla personuppgifter om dig för att få en bild av hur du och andra svenskar brukar tillbringa er lediga tid för att på så sätt kunna utveckla nya typer av fritidstjänster. De uppgifter vi avser att samla in och behandla är namn, ålder, adress, civilstånd, antal barn, barnens ålder, familjens disponibla inkomst efter skatt, förmögenhet, bostadsförhållanden, innehav av fritidsfastighet, innehav av bil och båt, samt uppgifter om hur du brukar tillbringa din fritid.

Du avgör själv om du vill lämna några uppgifter till oss. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss inom företaget. Avidentifierade uppgifter, som inte går att härleda till en individ, kan dock komma att lämnas ut till externa mottagare såsom företag inom rese-, turist-, hotell och fritidsartikelbranschen.

Du har enligt 26 § personuppgiftslagen (1998:204) rätt att gratis, en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till oss, få besked om vilka personuppgifter om dig som vi behandlar och hur vi behandlar dessa. Du har också rätt att enligt 28 § personuppgiftslagen begära rättelse i fråga om personuppgifter som vi behandlar om dig.

MITT POSTNUMMER Varför ska jag ange mitt postnummer?

Jag samtycker till att Symposion behandlar personuppgifter om mig i enlighet med det ovanstående