Fillioux

1880 grundade Honore Fillioux sitt världsberömda cognacshus sedan han lärt sig konsten att blanda cognac av självaste Hennesy. Domain de La Pouyade i Grand Champagne ligger mitt i cognacsvärldens epicentrum, den så kallade gyllene triangeln som bildas av byarna Verrieres, Angeac-Champagne och Juillac-le-Coq. Det kan inte bli mer Premier Cru de Cognac.

Idag odlar fjärde generationen Fillioux druvor på gården under anrika och traditionsenliga former. Pascal Jean Fillioux som tog över verksamheten 1982 är noggrannheten själv. Den lilla produktionen säljs nästan uteslutande till fashionabla restauranger och lyxhotell i Tokyo, Moskva, New York och andra storstäder. I London är till exempel Fillioux huscognacen på de trestjärniga Michelainkrogarna Waterside Inn och The Fat Duck. Även den välkände Gordon Ramsay serverar Fillioux på sina toppkrogar.

Ingen flaska undgår Pascal Fillioux rigorösa kontroll. Från vinrankorna på fälten till etikettering vakar han över allt som sker med familjens cognac, såsom familjen alltid har gjort. Pascal är ingen förnyare, metoderna är desamma som hans farfars far använde och tekniken är ålderdomlig.

Ingen annan cognac är lika mycket ” a-one-man show”. Det går mängder med berättelser om hur Pascal Fillioux tillbringar timmar, dagar och nätter, julafton som tisdagsförmiddagar i sina vinkällare där han doftar och söker efter de perfekta blandningarna. Men han är lika ofta ute på fälten – odlingarna täcker 25 hektar – där han själv planterar vinrankorna, handplockar druvor och följer varje steg i fruktens mognad. Han övervakar också tillverkning av faten. Han väljer ut den bästa limousineken, som tillåter längre lagring än andra cogancshus, och han ombesörjer själv rostningen av faten. Den låter han ta hela 20 minuter, vilket är betydligt längre än andra cognacshus i världen.

Andra producenter brukar tala om Fillioux hemlighet. Det sägs att Pascal Fillioux tillbringar varenda kväll när skymningen fallit i sina källare, där sitter han med ett glas i sin hand och lyssnar på hur cognacen blir äldre och äldre och äldre. Hans hemlighet är egentligen enkel. Det handlar om passion och att alltid eftersträva den yttersta perfektionen. I dag är Pascal Fillioux ett av cognacsvärldens största namn och han anses vara den skickligaste blendern bland alla producenter.

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08