Miclo

1962 grundande vinhandlaren och fruktälskaren Gilbert Miclo det som skulle bli världens mest berömda fruktdestilleri i byn Lapoutroie i Alsace i Frankrike, vid foten av Vogeserna inte långt från tyska och schweiziska gränsen.

Bruket att destillera fruktvin spreds i början av 1500-talet och blev snart en värdefull inkomstkälla för många bönder som nu fick en produkt med närmast obegränsad hållbarhet som kunde säljas året runt. I Frankrike var det främst äppelbrännvinet Calvados som vann popularitet, men även andra frukter kom till användning. Särskilt uppskattat blev fruktbrännvinet sedan vinlusen förändrat förutsättningarna för tillverkningen av brandy och cognac.

Idag drivs destilleriet av tredje generationen i familjen. Landskapet är ofranskt, högt beläget och är tätt skogsbevuxet. Klimatet lämpar sig inte för traditionell odling i sydfransk bemärkelse, men är däremot utmärkt för frukt och bär.

Idag har Miclo of Alsace ett 20-tal anställda och producerar årligen cirka 300 000 flaskor brandy, likör och andra spritsorter i klassiska alambicpannor (potstills). 2003 förvärvade man också en armagnackällare och säljer dess högklassiga och mycket gamla armagnac på många marknader. Ett drygt 20-tal olika fruktsorter blir till eau de vie hos Miclo. Eau de vie är benämningen på destillatet sedan det lämnat pannan efter andra destilleringen. Till de mest populära destillaten hör päron- och plommonbrännvin och körsbärsbrännvinet Kirsch. Det går åt enorma mängder frukt i processen. Till en liter brandy kan krävas bort emot 30 kilo frukt. Destillatet lagras sedan på tankar i minst tre år innan det säljs till exklusiva restauranger och barer i främst Frankrike men sedan några år tillbaka, allt mer på export till länder som England, Belgien, Tyskland, Schweiz och Asien.

Miclo of Alsace har uppmärksammats stort för sina destillat i flera internationella dryckestävlingar. Kvaliteten är oklanderlig och smaken vittnar om hantverk och omsorg in i minsta detalj. Fruktbrandy är en spännande dryck som njuts på samma sätt som armagnac, cognac, brandy och whisky, den är också mycket användbar i drinkar.

Bolaget AB skulle vilja att du lämnar vissa uppgifter om dig själv till bolaget. Vi skulle vilja behandla personuppgifter om dig för att få en bild av hur du och andra svenskar brukar tillbringa er lediga tid för att på så sätt kunna utveckla nya typer av fritidstjänster. De uppgifter vi avser att samla in och behandla är namn, ålder, adress, civilstånd, antal barn, barnens ålder, familjens disponibla inkomst efter skatt, förmögenhet, bostadsförhållanden, innehav av fritidsfastighet, innehav av bil och båt, samt uppgifter om hur du brukar tillbringa din fritid.

Du avgör själv om du vill lämna några uppgifter till oss. Uppgifterna kommer endast att behandlas av oss inom företaget. Avidentifierade uppgifter, som inte går att härleda till en individ, kan dock komma att lämnas ut till externa mottagare såsom företag inom rese-, turist-, hotell och fritidsartikelbranschen.

Du har enligt 26 § personuppgiftslagen (1998:204) rätt att gratis, en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till oss, få besked om vilka personuppgifter om dig som vi behandlar och hur vi behandlar dessa. Du har också rätt att enligt 28 § personuppgiftslagen begära rättelse i fråga om personuppgifter som vi behandlar om dig.

MITT POSTNUMMER Varför ska jag ange mitt postnummer?

Jag samtycker till att Symposion behandlar personuppgifter om mig i enlighet med det ovanstående