Miclo

1962 grundande vinhandlaren och fruktälskaren Gilbert Miclo det som skulle bli världens mest berömda fruktdestilleri i byn Lapoutroie i Alsace i Frankrike, vid foten av Vogeserna inte långt från tyska och schweiziska gränsen.

Bruket att destillera fruktvin spreds i början av 1500-talet och blev snart en värdefull inkomstkälla för många bönder som nu fick en produkt med närmast obegränsad hållbarhet som kunde säljas året runt. I Frankrike var det främst äppelbrännvinet Calvados som vann popularitet, men även andra frukter kom till användning. Särskilt uppskattat blev fruktbrännvinet sedan vinlusen förändrat förutsättningarna för tillverkningen av brandy och cognac.

Idag drivs destilleriet av tredje generationen i familjen. Landskapet är ofranskt, högt beläget och är tätt skogsbevuxet. Klimatet lämpar sig inte för traditionell odling i sydfransk bemärkelse, men är däremot utmärkt för frukt och bär.

Idag har Miclo of Alsace ett 20-tal anställda och producerar årligen cirka 300 000 flaskor brandy, likör och andra spritsorter i klassiska alambicpannor (potstills). 2003 förvärvade man också en armagnackällare och säljer dess högklassiga och mycket gamla armagnac på många marknader. Ett drygt 20-tal olika fruktsorter blir till eau de vie hos Miclo. Eau de vie är benämningen på destillatet sedan det lämnat pannan efter andra destilleringen. Till de mest populära destillaten hör päron- och plommonbrännvin och körsbärsbrännvinet Kirsch. Det går åt enorma mängder frukt i processen. Till en liter brandy kan krävas bort emot 30 kilo frukt. Destillatet lagras sedan på tankar i minst tre år innan det säljs till exklusiva restauranger och barer i främst Frankrike men sedan några år tillbaka, allt mer på export till länder som England, Belgien, Tyskland, Schweiz och Asien.

Miclo of Alsace har uppmärksammats stort för sina destillat i flera internationella dryckestävlingar. Kvaliteten är oklanderlig och smaken vittnar om hantverk och omsorg in i minsta detalj. Fruktbrandy är en spännande dryck som njuts på samma sätt som armagnac, cognac, brandy och whisky, den är också mycket användbar i drinkar.

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08