Miyagikyo Distillery

Miyagikyo är det största av Nikkas destillerier. Det byggdes 1969 och används i dag både för att producera maltwhisky och grainwhisky. Bland annat tillverkar man whisky i en unik Coffeypanna, som ger en mycket fruktig och elegant smak.

Miyagikyo byggdes under ledning av Masataka Taketsuru, den japanska whiskyns fader. Efter flera års letande valde han en plats där två floder möts utanför staden Sendai i Japan. Skälet till lokaliseringen var dels den rikliga tillgången på kristallklart, kallt vatten från de omgivande bergen, men också den höga luftfuktigheten. Masataka Taketsuru ville lagra sin whisky där avdunstningen ur faten var så minimal som möjligt. Den platsen trodde han sig ha funnit just här där han uppförde destilleriet Sendai. I dag finns inte mindre än 24 stora lagerhus vid anläggningen och för att minimera avdunstningen ytterligare staplas faten i enbart två våningar.

Miyagikyo, som destilleriet döptes om till 2001 när nya ägare tog kontrollen
över Nikka, har alltid levt lite i skuggan av sitt systerdestilleri Yoichi och på den internationella marknaden har dess singelmaltbuteljeringar varit ganska sällsynta. Idag har Nikka börjat ägna mer fokus åt sitt största destilleri. Resultatet har inte låtit vänta på sig. 2009 gjorde Miyagikyo rent hus med all japansk whisky i ”World Whisky Awards” och deras standardbuteljering utsågs till den bästa unga whiskyn alla kategorier. Mycket omtalade har också Coffey Grain och Coffey Malt blivit. Whisky destillerad i Coffeypanna är Miyagikyo helt ensam om på marknaden.

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08