Nikka

Nikka är det japanska bolag som äger destillierna Yoichi och Miyagikyo samt Ben Nevis i Skottland. I dag är bolaget mest känt för sina utgåvor av blended och vatted malt: Nikka White, Nikka Black, Nikka Red, Nikka All Malt, Taketsuru och Nikka from the Barrel.

Dai Nippon Kaju Kabushi Kaisha, var namnet på det företag den den japanska whiskyns fader Masataka Taketsuru grundade när han i vredesmod lämnade Suntory och Yamazaki 1934. Det långa namnet betyder ”det stora japanska juicekompaniet” och från början var avsikten att producera äppeljuice och cider. Den japanska affärsmoralen förbjöd nämligen Masataka Taketsuru att omedelbart bli en konkurrent till det företag han lämnat. Men bakom kulisserna planerades för helt andra produkter. Det långa otympliga namnet förkortades så småningom till Nikka, som skulle bli det varumärke som erövrade whiskyvärlden.

Nikkas ”colour serie” red, white och black har funnits mycket länge på marknaden. Den lanserades redan 1987 och har sedan dess fått en stor skara fans över hela världen. Nikka All Malt är en blended Malt med whisky från Yoichi och Miyagikyo där en hel del av whiskyn kommer från den unika Coffeypannan. Taketsuru-serien är blandad av singelmalter från bolagets båda japanska destillerier. Medan Nikka From the Barrel är en mycket uppskattad blended whisky.

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08