Purity Vodka

Purity Vodka är en svensk världssensation. Sedan Purity lanserades 2005 har den givit begreppet vodka en helt ny innebörd. Ingen annan vodka har fått ta emot så enastående recensioner och ingen annan vodka är i närheten när det gäller utmärkelser och medaljer vid världens största dryckestävlingar. Bland annat är Purity den enda vodka som i en internationell bedömning tilldelats 100 av 100 möjliga poäng.

Bakom Puritys framgångar ligger dels ett hängivet arbete av en av världens främsta master blenders Thomas Kuuttanen, men också ett rigoröst tänkande i valet av råvaror och en unik destillationsteknik. Purity tillverkas i en potstill, enligt samma princip som maltwhisky och andra exklusiva drycker på Ellinge Slott utanför Eslöv. Ett destillat från en potstill är oändligt mycket mer smakrikt än industriellt tillverkad sprit. Att tillverka vodka i en potstill är egentligen en fysikalisk omöjlighet, eftersom destillatet måste nå 96 procent för att få kallas vodka. En sådan raffineringsgrad är omöjlig att nå med traditionell potstilldestillation. När Purity rinner ur tappkranen är destillatet så rent att det inte ens behöver filtreras. Ändå kasseras upp till 90 procent, eftersom bara ”the perfect cut”, det vill säga den absolut finaste mittbiten, är god nog att bli Purity.

Råvarorna till Purity är så långt det är möjligt ekologiska. Vete och korn är det enda tänkbara. Vattnet kommer bland annat från ägorna på Ellinge Slott, där man en gång i tiden drack brunn.

Till skillnad från annan vodka är Purity mjuk, rund, fyllig och välsmakande. Det finns inte ett spår av den spritighet som ofta kännetecknar vodka. Karaktären är fruktig åt det oljiga hållet. Purity är konnässörsvodka, en njutningsvodka framtagen för alla som har anspråk på tillvaron. Den ska inte jämföras med andra vodkamärken.