Vintage Malt

The Ileach, som många upplever som världens rökigaste whisky har skapats just med tanke på den svenska marknaden. Sverige brukar beskrivas som världens mest intresserade whiskymarknad, inte någon annanstans säljs lika stor andel kvalitetswhisky och mest omtyckta är de rökiga sorterna från den sydligaste av de hebridiska öarna Isle of Islay.

The Ileach är enligt många whiskykonnässörer ett av de bästa exemplen som finns på de svenska Systembolagshyllorna när det gäller rökig sherrylagrad whisky. Några går betydligt längre än så och utnämner The Ileach till en av världens bästa whiskysorter, exempelvis Jim Murray, som utsett den till ”runner up” och topprankat den. Hemligheten, bakom ”mannen från Islay” som The Ileach betyder på gaeliska, är kombinationen av den kraftfulla rökigheten och en osedvanlig mjuk och fruktig smakvärld. The Ileach är delvis lagrad på sherryfat. Rök och sherry anses av många vara den ultimata smakupplevelsen. Det är dessutom den mest traditionella och om man så vill den mest genuina whiskysmaken.

När man närmar sig en Ileach riskerar man att åka på en riktig uppercut. En rökigare och torvigare whisky är svår att tänka sig, men när rökridån skingras och man kvicknar till efter den första snytingen kommer en överraskande mjuk smekning och man sveps med in i en hel kryddbod med finstämda smaker. Det är denna kombination som gör The Ileach till en så svårslagen upplevelse.

The Ileach är alltså något så unik som en whisky som har anpassats efter den svenska smaken. Men vilket destilleri som ligger bakom är en väl förborgad hemlighet. Skälet till hemlighetsmakeriet är att destilleriet själva tycker att The Ileach, som görs av The Vintage Malt Whisky Company, är så bra att de inte vill låta den konkurrera med sitt eget varumärke.

Hej!

I samband med att den gamla personuppgiftslagen ersätts av en ny EU-förordning förändras kraven på hur företag får hantera personuppgifter. Därför behöver vi ditt samtycke för att du, även i fortsättningen, ska kunna läsa våra nyhetsbrev.

Jag samtycker till att Symposion AB behandlar personuppgifter på det sätt som beskrivs här.

MITT POSTNUMMER

Samtyckesformulär Ver. 1.1, 2018-10-29

Varje år medverkar vi vid ett stort antal mässor, provningar och andra arrangemang runt om i landet. Från Piteå i norr till Malmö i söder. Via vårt nyhetsbrev vill gärna uppmärksamma dig på när något är på gång i ditt närområde.

Postnummer Ver. 1.0, 2018-05-08

Symposion AB vill behandla personuppgifter om dig. Det vill vi göra för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig.

De personuppgifter vi behöver för att skicka nyhetsbrev, information och andra erbjudanden till dig är:
-Namn
-E-postadress
-Postnummer
-Uppgifter som vi får när du anmäler dig till nyhetsbrev och andra utskick

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att enkelt kunna motsätta dig vår behandling av dina personuppgifter för marknadsföring. Du har därför alltid rätt att återkalla ditt samtycke beträffande vår rätt att behandla dina personuppgifter. Om du återkallar ditt samtycke kommer vi inte längre att behandla dina personuppgifter för att skicka nyhetsbrev till dig. Du återkallar ditt samtycke genom att klicka på avbeställningslänken längst ner i nyhetsbrevet.

Vår personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter Ver 1.0, 2018-05-08